Szerző:

2019-ben is “Hazai innováció a töltő-, le- és átfejtő rendszerek gyártásában” konferencia

A Direct-Line Kft. 2019. február 28.-án ismét megrendezte a “Hazai innováció a töltő-, le- és átfejtő rendszerek gyártásában” című szakmai konferenciasorozat rendezvényét.

A bemutatóval egybekötött találkozó fő célja változatlanul az volt, hogy az üzemeltetők, a tervezők, a beruházók, a kivitelezők és a gyártók egyaránt elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat a töltő-, le- és átfejtő rendszerelemekkel kapcsolatban. Az ezekről a területekről érkező észrevételek jó alapot szolgáltathatnak ezen termékkör jövőbeli fejlesztéseinek meghatározására.

A résztvevőket dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezető-igazgatója köszöntötte, aki bevezetőjében elmondta, hogy a cég ebből a munkamegbeszélésnek szánt rendezvényből hagyományt kíván teremteni: “Szeretnénk elérni azt, hogy a szakma képviselőivel legalább évente egyszer le tudjunk ülni, hogy átbeszélhessük azokat a kérdéseket, amelyek a szakmát aktuálisan foglalkoztatják. A korábbi években lefolytatott konzultációk során felvetett problémák jó kiinduló pontként szolgáltak azon innovatív ötletek, műszaki megoldások megtalálásához, amelyek az idei évben is a konferencia tematikáját adják.

Az első előadást Lengyel György, a ITM Vasúti Hatósági Főosztály vasútgépészeti referense tartotta „Töltő- lefejtő állomások engedélyezési eljárásai, törvényi követelmények” címmel. Lengyel György részletesen ismertette azon jogszabályokat, amelyek ismerete nélkül nem lehet a vasúti töltőállomások tervezési munkálatait elkezdeni. A jogi szabályozáson túl a hazai és nemzetközi szabványok, és egyéb előírások tartalmazzák mindazokat a tudnivalókat, amelyek a különböző szintű tervdokumentációk elkészítéséhez szükségesek.

Lengyel György: “Töltő- lefejtő állomások engedélyezési eljárásai, törvényi követelmények” című előadása az alábbi linkről tölthető le:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/03/Direct_Line_ITM_LengyelGy.pdf

Cselenyák Erika, a Triász-Tömlő Kft. értékesítési vezetője a „Tömlők az ipar világában” tárgyban tartott előadást. Az évtizedes tapasztalata alapján fontosnak tartotta összefoglalni azokat a szempontokat, amelyek alapján a meglehetősen széles választékból mindig az adott feladatra leginkább megfelelő tömlőt lehet kiválasztani. Annak érdekében, hogy forgalmazóként segítséget tudjon adni a tervezőnek és/vagy az üzemeltetőnek, nem elegendő a tölteni kívánt anyag minőségét ismerni, hanem számos más körülménynek is szerepe van a választásban. A helyszíni körülmények, a várható környezeti hatások, a hőmérsékleti és nyomásviszonyok mind-mind meghatározó jelentőséggel bírnak. A tömlőkhöz hasonlóan ismertette azoknak a csatlakozó szerelvényeknek a főbb csoportjait, amelyek a töltéstechnika területein jellemzően előfordulnak.

Cselenyák Erika: “Tömlők az ipar világában” című előadása az alábbi linkről tölthető le:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/03/triasz_tomlo.pdf

Ezt követően a „Újdonságok a töltés, lefejtés területén” címmel dr. Reith János bemutatta azokat a legújabb fejlesztési eredményeket, amelyek a Direct-Line Kft. az elmúlt években elért. A fejlesztésekkel szemben általában a megrendelői igények legfontosabb követelménye az, hogy a termék gyorsan, olcsón és jó minőségben készüljön el. Az előadás anyagát összefoglaló prezentációban fényképes illusztrációkat mutatott be azokról az új műszaki megoldásokról, amelyek mindegyikét megalapozott és valós megrendelői igények hívtak életre. Így a pódium rendszerek, az elektromos mozgatású és rozsdamentes billenőlépcsők, az alsó és felső töltőkarok több típusa (saválló, teflon bélelésű, fűtött, stb.), a gázingavezeték tartó, a túltöltésgátló, s több más egyedi fejlesztés került ismertetésere. A további részleteket az alábbi linkről letölthető diák tartalmazzák:

Dr. Reith János: „Újdonságok a töltés, lefejtés területén” című előadása az alábbi linkről tölthető le:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/03/dl_eloadas_RJ_2019.pdf

A folyamatos fejlesztés mind a megrendelő, mind a pedig a gyártó elemi érdeke. A hazai fejlesztésű termékek használata jobb és olcsóbb terméket eredményezhet, ha annak létrejöttét a konferencia szellemében megvalósuló szakmai egyeztetések előzik meg.

Az előadássorozatot üzembejárás követte, amelynek során a résztvevők testközelből ismerkedhettek meg a töltő-és átfejtőrendszer elemeivel és az elmúlt időszakban végrehajtott újításokkal, fejlesztésekkel. Élénk érdeklődés nyilvánult meg a házigazda Direct-Line Kft. által fejlesztett túltöltésgátló rendszer iránt, amely alsó és felső töltési szituációkban egyaránt nagy pontossággal és működési biztonsággal látja el feladatát.

A kellemes időjárási viszonyok között zajló szakmai workshop a kötetlen beszélgetéseknek is teret adott. A kisebb sétával záruló bemutató után dr. Reith János ügyvezető igazgató zárszavában kifejezte örömét, hogy régről ismert partnereinkkel újra találkozhattunk, s közben a szakma új képviselőivel is megismerkedhettünk. Továbbá tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2020. tavaszán is örömmel látja az immáron 6. alkalommal megrendezendő konferencián a megjelent vendégeket.

A bemutatott termékekkel kapcsolatban az üzemlátogatás után, kisebb asztaltársaságokban még ebéd közben is folytak tovább a szakmai konzultációk. A visszajelzések alapján új igények, és ezekre új ötleteken alapuló innovatív megoldások megszületésére van esély. A konferenciák közötti időszakban is számítunk arra, hogy ügyfeleinktől folyamatosan érkeznek azok a számunkra nagyon értékes problémafelvetések, üzemeltetési tapasztalatok, amelyek a jövő évi rendezvényünk témaköreit határozhatják meg.

Összefoglalót készítette: dr. Szántó Lajos

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik