Szerző:

3 állásos átfejtő állomás átalakítása

Cégünk a napokban fejezte be megbízójánál azt a felújítási projektjét, amelynek célja egy 3 állásos töltőállomás funkciójának a megváltoztatása, s a több mint 25 évvel ezelőtt megépült létesítmény korszerűsítse volt. A széles nyomtávon érkező szállítmányok tartalmának átfejtésére tervezett létesítmény az eltelt időre, valamint az áruforgalom szerkezetének és irányának a megváltozása következtében átalakításra szorult.

Átalakított többállásos töltőállomás DL-felső töltőkarokkal felszerelve

Az univerzalitás, azaz az oda-vissza fejtésre alkalmassá tétel irányába kezdődött el ezzel a beruházással egy lépcsőben végrehajtható fejlesztés. Első lépésben 6 db alsó töltőkar felújítása, valamint 3 db új, saját gyártású felső töltőkar telepítése történt meg. A megbízás részeként a fentiekkel összhangban átalakult a csővezetéki rendszer és a felső töltőkarokhoz csatlakozó 3 db gázinga vezeték is.

A robbanásveszélyes környezet következtében az átalakítási munkákat különös gondossággal kellett megtervezni és elvégezni.

DL-felső töltőkar finomhangolása

A fejlesztés eredményeként a töltőkarokat kiszolgáló szivattyúk párhuzamosan több kocsiból képesek egyszerre több tartálykocsiba átfejtéseket végezni úgy, hogy egy időben akár kétfajta közeget is lehet egymástól függetlenül üríteni és tölteni.

A gömbcsapok vezérlését ellátó elektromos és levegő ellátó hálózat létesítése is fontos részét képezte a megoldandó feladatnak. A fényképsor jó áttekintést ad a munkafolyamatokról, s azok eredményeiről.

Vezérlőtábla a töltéstechnikai berendezések vezérlésére

A telepítés helyszíne

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik