Szerző:

A Direct-Line kifejlesztette saját túltöltésgátlóját!

Elkészült a cégünk által fejlesztett, sorozat gyártásra alkalmas DL-túltöltésgátló berendezés, amely funkcióra korábban különböző típusú szenzorokat szereztünk be, többnyire külföldről. Az általunk fejlesztett szenzor egyik nagy előnye, hogy nem egyszerűen kiváltani képes a különböző folyadékok töltésére alkalmazott külföldi megoldásokat, hanem a töltendő folyadék tulajdonságaitól függetlenül alkalmas feladata ellátására.

A túltöltésgátló szenzor a DL-típusú felső töltőkarok opcionális tartozékaként, vagy önálló berendezésként is rendelhető.

A képen látható a túltöltésgátló berendezés doboza, amelynek az 4. csatlakozási pontján elhelyezett csatlakozó teszi lehetővé, hogy a töltendő folyadék tulajdonságai szerint megválasztott anyagminőségű érzékelő csövet köthessünk be. Értelemszerűen más anyagú tömlő alkalmazása indokolt tömény savak (pl. teflon tömlő), lúgok, vagy éppen benzin töltése esetén. A tömlő hossza a működési feltételektől függően széles skálán változhat. A szenzor beállíthatósága akár nagyobb hosszúságú tömlők esetében is rendkívül rövid reakcióidővel teszi lehetővé a tömlő végénél a folyadékszint megjelenésének érzékelését.

A szenzor működéséhez szükség van egy minimális fogyasztással járó préslevegő ellátásra (bekötése a 1. csatlakozási pontban), amely 30 mbar nyomású kiáramló levegőt eredményez a tömlő végen. A levegő áramlás célja a kifogástalan és gyors működés mellett biztosítani a megfelelő, sokszor agresszív töltendő közegekkel szembeni védelmet. A szenzorban keletkező kapcsoló jelet 3-eres rézvezetéken (2. csatlakozási pont, tömszelence) juttathatjuk el a rendeltetési helyére. Így relé alkalmazásával elektromos működtetésű szelepek, szivattyúk, kijelzők, hangjelzők, stb. hozhatók működésbe, vagy éppen állíthatók le.

A szenzor érzékenysége tág határok között változtatható. A határok megválasztását részben a szenzorba beépített nyomáskapcsoló gyárilag garantált állítási tartománya teszi lehetővé, másrészt pedig a szenzorban elhelyezett fojtó szelep (3. csatlakozási pont, állító csavar) behangolásával van lehetőségünk azt beállítani.
A megfelelő (IP-65) védelemmel ellátott műanyag dobozt egy rozsdamentes anyagból készült külső burkolat és szerelő lap védi a káros mechanikai behatásoktól.

A piacon fellelhető külföldi megoldásokkal szemben nem csak a töltendő közeg fizikai tulajdonságitól való függetlenség szól a DL-túltöltésgátló mellett, hanem a rugalmasan beállítható érzékenysége, a rendkívül rövid reakcióideje és a hazai fejlesztői háttér is.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik