Szerző:

Alsó töltőkar alkalmazása IBC tartályok átfejtéséhez

A napokban adtuk át a képen látható műszaki megoldást, amelynek célja IBC tartályokban lévő folyadékok átfejtése. Az alsó töltőkarok 5 csuklós szerkezete kiválóan alkalmassá tehető arra, hogy a sorban egymás mellett elhelyezett IBC tartályokra könnyedén pozicionálni lehessen, s a bennük lévő folyékony olajszerű anyagokat kiszivattyúzhassuk belőlük.

Az alsó töltőkarok szokásos működési módja esetén nincs szükség ilyen magassági mérettartományban való állítási lehetőségre. A saját tervezésű és gyártású rugóerő tároló segítségével azonban a töltőkarok véghelyzeti pozícióinak távolsága nagymértékben megnövelhető. Az 1170 mm mélységű IBC tartályokba a szívó cső bevezetése egy ennél is nagyobb mértékű, mintegy 1300 mm függőleges mozgási lehetőséget kíván meg.

A töltőkar végén elhelyezett csatlakozókkal és pillangó szeleppel együtt jelentős nyomaték képződik, amelyet a teljes mozgástartományban ki kell tudni egyensúlyozni. Így minden magassági pozícióban minimális mértékű erőkifejtésre van szükség a kar kezeléséhez.
A rugóerő tároló állítási lehetőségei adta tartalékok azt is biztosítják, hogy a szerelvények cseréjekor esetlegesen megváltozó tömegekhez igazodjunk.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik