Szerző:

Billenő lépcsők biztonsági vizsgálata

Cégünk évek óta gyárt billenő lépcsőket, amelyek folyamatos továbbfejlesztése indokolt mind műszaki mind pedig munkabiztonsági okokból. Folyamatosan változnak a jogszabályok és szabványok, amelyek egyre szigorúbb követelményeket támasztanak a tervezőkkel és gyártókkal szemben.

A CHBL-800/x modellszámú billenő lépcső családot úgy terveztük, hogy alkalmas legyen különböző magasságú tartószerkezetekre felszerelve a függőleges összecsukott alapállapotból a vízszintes szint alá 40 fokkal lenyitott helyzetig bármely +/-40 fok közötti állapotában emberi közlekedésre alkalmas összekötő híd és lépcső szerepet ellátni. A standard kivitelű termékek esetében a lépcsők száma lehet 3-4-5, egyedi kivitel esetében ettől eltérő számú.

A billenő lépcsőket jellemzően üzemi, vasúti, közúti és kikötői területeken használják lefejtés és töltési feladatokra. A lefejtés és töltés során szállított anyag minőségétől, és az egyéb körülményektől függően a billenő lépcsők anyaga lehet szénacél és rozsdamentes acél, felületvédelme pedig szénacélok esetében horganyzott vagy festett, rozsdamentes acélok esetében savazott, passzivált.

CHBL800_lepcso

Az 1. ábrán látható legújabb fejlesztésünk több olyan műszaki változtatást tartalmaz, amely a használat komfortját javítja, a munkabiztonsági vizsgálatok alapján pedig a jelenleg hatályos előírásoknak mindenben megfelel. A 2. ábrán látható tanúsítvány ezt a tényt igazolja.

CHBL800_billenolepcso_tanusitvany

A billenő lépcső család minden fajtája moduláris felépítése folytán különböző méretű védőkosárral látható el. A kiegyensúlyozásáról tág határok között beállítható rugóerőtároló gondoskodik.

Bízunk abban, hogy a házi szabványosításnak köszönhetően a csereszabatos alkatrészekből felépülő lépcsőcsalád mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon sikeres lesz.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik