Szerző:

Csőhüvelyek alkalmazása sportlétesítményekben

A sportlétesítményekben gyakran kell ideiglenesen kihelyezni, felépíteni olyan szerkezeteket, amelyeket a használatot követően gyorsan és egyszerűen kell tudni elbontani. Az uszodák világában jól beváltak azok a rozsdamentes és/vagy saválló acélból készült csőhüvelyek, amelyek cső lábakkal rendelkező szerkezetek gyors telepítését és visszabontását teszik lehetővé.

A többnyire betonba süllyesztett csőhüvelyek elhelyezhetők a padlózatban és az oldalfalakban, akár utólag ragasztva is. A felépítésük az 1-es ábrán látható.

A képen látható megoldásnak az alábbi előnyei vannak:

– A csőhüvely stabil rögzítési lehetőséget kínál adott méretű csőszerkezet számára.

– Az ideiglenes telepítésű csőszerkezet eltávolítása után a járó felület tökéletesen sima, akadálymentes.

-A saválló anyagának köszönhetően a korróziónak ellenáll, megjelenése esztétikus.

A csőhüvelyek nem csak bebetonozott kivitelben, hanem padlóra, vagy éppen falra csavarozható változatban is előállíthatók. Erre mutat példát a 2. ábra.

A cégünk által gyártott csőhüvelyek 4 méretben raktáron is megtalálhatók. A méretsort a következő számpárok írják le 33,7_38, 42,4_48,3, 60,3_76,1 és 76,1_88,9, ahol az első méret a befogadott szerkezet csőátmérője, míg a másik szám a hüvely külső csőmérete, amely a betonba ragasztáskor a minimális furatméretet adja meg.

A fentiektől eltérő méretű változatok is készülnek egyedi igények alapján. Az ábrákon két konkrét alkalmazási példa látható. A fenti egy un. kötélfeszítő elemet, az alábbiak pedig egy forduló panelt és rögzítését mutatják, amelyek mindegyike a csőhüvely alkalmazásával egy mozdulattal telepíthető és eltávolítható.

A cikk letölthető az alábbi linken:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/11/dl_cikk_csohuvelyek.pdf

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik