Szerző:

EasiTAP – Cégünk újabb EU-s projektben vesz rész

Kombinált és automatizált keményesztergálásra és polírozásra szolgáló hatékony, biztonságos és integrált gyártórendszer fejlesztése


A 7. európai keretprogramon belül megalakult egy kutatóintézeteket, egyetemeket, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó ipari szereplőket felsorakoztató konzorcium, amely az „easiTAP“ név alatt futó programban az Európai Unión belül kis- és középvállalkozások termelékenységének és ezzel versenyképességének a növelése mellett kötelezte el magát.
A projekt célja nagypontosságú keményesztegrálási technológiák optimalizálása a gyártási idő csökkentésével, az alkatrészek felületi minőségének növelése mellett. A megcélzott fejlesztés egy olyan ultraprecíziós esztergába integrált automatizált rendszer létrehozása, amely integrálja a keményesztegrálási technológiát a nagypontosságú polírozással.

Az Európai Unió 1.1 millió euróval támogatja a két éves futamidejű projektet, amelynek lezárása 2013-ra várható. A németországi Fraunhofer intézet koordinálja a nemzetközi szereplőkből felépülő konzorciumot. A résztvevők között szerepel a világszerte elismert ultraprecíziós szerszámgép gyártó Hembrug, a speciális CBN és gyémántszerszámokat gyártó Mössner GmbH, a német főorsó gyártó Spindeltechnik, az optikai rendszerek fejlesztő IMIX, valamint az anyagtudomány területéről az Armines francia kutató intézet. Végfelhasználó vállalatként a török Torman szívattyú gyártó, Cerobear csapágygyár, valamint a Direct-Line Kft. hivatott a közösen fejlesztendő műszaki megoldások vizsgálatára, ipari alkalmazási feltételeinek a megteremtésére. A konzorcium valamennyi tagjának a részvételével a jövő év első meetingje a Direct-Line Kft. központi telephelyén, Dunaharasztiban kerül megrendezésre.

A projekt részletes témakiírása megtekinthető: itt

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik