Szerző:

Elektromos mozgatású billenőlépcsők ipari alkalmazásba vétele

Augusztus elején adtunk hírt a címben szereplő fejlesztésünk eredményéről, s igyekeztünk bemutatni azokat az előnyöket, amelyekkel az elektromos mozgató szerkezet az alternatívaként szóba jöhető megoldásokkal szemben rendelkezik. A potenciális felhasználók részére kiküldött körlevelünknek köszönhetően nem várt mértékű érdeklődést tapasztaltunk.

A prototípus bemutatása után már be is érkeztek az első megrendelések új lépcsők gyártására. Nagy örömmel teszünk ezen megrendeléseknek eleget.

Az elektromos mozgatást igyekeztünk úgy megtervezni, hogy szinte bármely lépcső típusra, amelyek rugóerő tárolóval jól kiegyensúlyozhatók, opcióként utólag is felszerelhető legyen. Ugyanakkor fontos cél volt az is, hogy az utólagos felszerelés jelentősebb átalakítást a szerkezeten ne igényeljen, s kézi szerszámok használatával egyszerűen és gyorsan a munkaterületen megoldható legyen.

Mind a fix telepítésű, mind pedig az oldalmozgatóval felszerelt billenőlépcsőknél az elektromos árammal való ellátás sokkal egyszerűbben megoldható, mint a folyamatos levegőnyomás fenntartása. Különösen érvényes ez a téli hónapokban, amikor a szállított levegőben lévő páratartalom nem kellő hatékonyságú kivonása esetén a vezetékek lefagyhatnak.

Az elektromos áram esetleges kimaradása esetén a kézi mozgatásra való áttérés mellett fennáll a lehetőség szünetmentes áramforrás alkalmazására, amely több fel és lenyitási műveletet el tud látni kellő mennyiségű villamos energiával. A szünetmentes áramforrások ma már nagyon kedvező áron elérhetők, több fontos berendezés működési biztonságát oldhatják meg a töltési folyamatok zavartalansága érdekében.

Az alábbi linken található rövid videó azt mutatja be, hogy az elektromos munkahengerrel felszerelt billenő lépcső milyen egyszerűen működtethető. Felcsukott alaphelyzetből a reteszelő pedál megnyomásával elindul a lenyitási folyamat, majd az ismételt megnyomást követően megtörténik az alaphelyzetbe állás.

A DL-elektromos billenőlépcső működtetéséről készült bemutató videót itt tekintheti meg:

Az elektromos munkahenger méretezése, a működtetés ismertetett módja, valamint vezérlő elektronika a garancia arra, hogy balesetveszélyes helyzet nem állhat elő, sérülést okozni a lépcső az elektromos működési módból fakadóan nem fog.

A lépcső mozgástartománya 135 fok, a két véghelyzete mechanikusan is lehatárolt. A képen látható 3 db végállás kapcsoló közül 2 db gondoskodik a beállítható működési tartomány lehatárolásáról, a harmadik pedig a ki- és bezárást vezérli.

A prototípus billenő lépcső műhelykörülmények között jól vizsgázott. Abban bízunk, hogy a megrendelt példányok éles ipari környezetben hasonlóképpen be fognak válni, használójuk pedig hosszú évek múltán is csak a megelégedettség hangján fog róluk nyilatkozni. Addig is élénk érdeklődéssel figyeljük a lépcsőink szereplését, s további fejlesztésekkel igyekszünk a könnyűnek és kockázatmentesnek nem mondható közúti- és vasúti töltési és lefejtési munkákat végző szakemberek fizikai és szellemi terhelését csökkenteni. Nyitottak vagyunk minden olyan új ötletre, javaslatra, amelyek ezen nehéz munkakörök komfortját javítani képes.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik