Szerző:

Fejlesztések a fürdő- és gyógyturisztika területén

Vállalatunk, a Direct-Line Kft., a Büki Gyógyfürdő Zrt.-vel közösen szervezte meg ez évi ötödik konferenciáját „Fejlesztések a fürdő- és gyógyturisztika területén” címmel. A rendezvénynek a Büki Gyógyfürdő Zrt. konferencia központja adott otthont, majd az előadásokat követően a gyakorlati bemutatóra és eszmecserére a fürdő területén kerülhetett sor.

A konferenciát Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője nyitotta meg, néhány szóban bemutatva vállalatunkat, fejlesztéseinket. A köszöntő után Dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd előadásában bemutatta a fürdő történetét, és az elmúlt évek legfontosabb fejlesztéseit.


Valamennyi fürdő- és szállodaüzemeltető szakember számára érdekes előadást tartott Rákos András, a Direct-Line Kft. fejlesztőmérnöke, aki a hulladékhő hasznosításának lehetőségeit ismertette. Előadásában gyakorlati példákon keresztül mutatta be az energiagazdálkodás fontosságát, a hulladékhő hasznosításában rejlő lehetőségeket. A kávészünetet követően Békési Balázs, a Direct-Line Kft. technológus mérnöke mutatta be a rozsdamentes medencék előnyös tulajdonságait, a medenceépítés menetét. Gazdagon illusztrált előadása jól tükrözte a rozsdamentes medencék sokoldalú beépítési lehetőségeit, változatos formavilágát. Németh Csaba, a Büki Gyógyfürdő Zrt. műszaki igazgatója a fürdő területén megépített rozsdamentes medence használatának tapasztalatairól számolt be.

A számos előnyös tulajdonság között kitért a vendégek pozitív visszajelzéseire is, amelyet a fürdő bejárása során a konferencia résztvevői is megtapasztalhattak, hiszen ottjártunkkor jelentősen több fürdőző tartózkodott a rozsdamentes, mint a hagyományos építésű, hasonló méretű medencében. Az előadók sorát Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője zárta, aki saját fejlesztésű, drain-back rendszerű napkollektorainkról tartott előadást. A jelentős újdonságtartalommal bíró rendszer ismertetése mellett bemutatta a rozsdamentes anyagok használatában rejlő lehetőségeket, példaként kiemelve a rozsdamentes napkollektorok medencefűtésre való alkalmazhatóságát.

Az előadásokat jó hangulatú állófogadás zárta. Ezt követően a konferencia látogatói megtekintették a fürdő új fejlesztéseit, köztük a Direct-Line Kft. által gyártott rozsdamentes medencét, korlátokat és folyóka rendszereket. Vendégeink visszajelzései azt mutatták, hogy továbbra is szükség van azokra a szakmai rendezvényekre, amelyek az üzemeltetők és kivitelezők mindennapi életében jelentkező problémákra kínálnak megoldást. A Büki Gyógyfürdő Zrt-vel meglévő kiváló együttműködés reményeink szerint megteremti a lehetőségét a további fejlesztéseknek, s ezáltal jó alapot biztosít a közös értékteremtő munkának.

A konferencia előadásai letölthetőek innen:

Dr. Németh István – A Büki Gyógyfürdő Zrt. fejlesztéseinek bemutatása

Rákos András – Hulladékhő hasznosítása

Békési Balázs – Rozsdamentes medence építése

Németh Csaba – Rozsdamentes medence használatának tapasztalatai

Dr. Reith János – Napenergia hasznosítása „drain back” rozsdamentes napkollektorok segítségével. DL napkollektor megoldások

Dr. Kovács Zoltán

Dunaharaszti, 2012. április 11.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik