Szerző:

Gördülőelemes hajtás pályázati szakmai nap

A Direct-Line Kft. egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztési projektje a gördülőelemes hajtás, amely kedvező tulajdonságai alapján hatalmas fejlődést jelenthet a hajtástechnikában. Vállalatunk a fejlesztési munka során keresi azokat a partnereket, akik tudásukkal, munkájukkal hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy a fejlesztési folyamat végén létrejövő termék valóban a XXI. század hajtása legyen.

A témában német egyetemi vezetéssel megvalósuló pályázatunkhoz kerestünk hazai egyetemi partnereket azon a rendezvényen, amely május 15-én került megrendezésre vállalatunk központjában, Dunaharasztiban.

A megjelent vendégeket Dr. Reith János, a vállalat ügyvezetője köszöntötte, aki a Direct-Line Kft. bemutatása mellett részletesen kitért a gyakorlati felsőoktatás problémáira, s a problémákra adott megoldási javaslatunkra is.

Reith Márta a téma pályázati előzményeiről beszélt, bemutatva az easiTAP pályázatban vállalat szerepünket, elért eredményeinket. Előadásában ismertette a jelenlegi pályázat során szóba jöhető olyan területeket is, amelyek kutatási feladataihoz keressük egyetemi partnereinket.

Bogár István fejlesztőmérnök, a gördülőelemes hajtás feltalálója részletesen ismertette a hajtás megszületésének körülményeit, az alapötletet, majd kitért a fejlesztés során megoldandó feladatokra is. Az előadás során bemutatásra kerültek a hajtás előnyös tulajdonságai, rendkívül kedvező hatásfoka és egyéb paraméterei is.

Dr. Mészáros Imre, a Direct-Line Kft. ultraprecíziós laboratóriumának vezetője ismertette a hajtás gyártásához kapcsolódó technológiai lehetőségeket, kiemelten a Direct-Line Kft. laboratóriumában meglévő eszközöket, megmunkáló- és mérő berendezéseket.

Az előadásokat követően kötetlen eszmecserére került sor, melynek során számos értékes gondolat, javaslat hangzott el. Bízunk abban, hogy vendégeink megtalálják a szakterületüknek megfelelő megoldandó feladatokat a gördülőelemes hajtással kapcsolatban is, és csatlakoznak majd a pályázat során megalakuló együttműködő csapathoz.

Az előadások letölthetőek innen:

dr. Reith János: Direct-Line Kft. bemutatása

Reith Márta: Pályázati előzmények

Bogár István: Gördülőelemes hajtás

dr. Mészáros Imre: Csavarfelületek forgácsolása

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik