Szerző:

Hidro-pneumatikus mozgatású billenőlépcsők új változatának fejlesztése

Hírt 2018 októberében adtunk utoljára azokról a fejlesztéseinkről, amelyek a billenő lépcső gépi mozgatását hivatottak megoldani. Akkor az elektromos munkahenger nyújtotta előnyökről számoltunk be.

Az írás az alábbi linken érhető el:
http://www.dldh.hu/elektromos-mozgatasu-billenolepcsok-ipari-alkalmazasba-vetele

Ahogy az elektromos mozgatást igyekeztünk úgy megtervezni, hogy szinte bármely lépcső típusra, amelyek rugóerő tárolóval jól kiegyensúlyozhatók, opcióként utólag is felszerelhető legyen, ezt az elvet sikerült maradéktalanul a hidro-pneumatikus megoldások esetében is alkalmazni. Sok helyen nem jöhet szóba az elektromos hajtás, így ott továbbra is a hidro-pneumatikus megoldások jelentik a kézi mozgatás alternatíváját.

A fejlesztés célja az utólagos felszerelhetőség megkönnyítése mellett még egy korábbinál kedvezőbb belső erő eloszlás elérése volt. Ennek következményeként megváltoztak a munkahenger paraméterei is.

Az 1-es és 2-es képen a korábban szokásosan alkalmazott i megoldásra látunk példát. Az új, a helyszínen is utólag könnyedén felszerelhető kivitelt az alábbi képek mutatják:

Ahogy az a képeken látszik, az olajtartályok az új változat esetében nem szénacélból, hanem rozsdamentes acélból készülnek. A munkahenger a rugóerő-tároló külső oldalára kerül, ezzel is megszüntetve azt zsúfoltságot, ami a hagyományos változatú lépcsők esetében számos probléma forrása volt.

Bízunk abban, hogy a fejlesztési eredmény előnyei ismeretében a jövőben több felhasználó dönt a dolgozói tehermentesítése, a gépi mozgatás valamely változatának az utólagos felszerelése mellett.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik