Szerző:

Innovatív technológiák a folyékony anyagok töltésében és lefejtésében

A Direct-Line Kft. és a Charmol Hungary Kft. közös szervezésében került megrendezésre az „Innovatív technológiák a folyékony anyagok töltésében és lefejtésében” című konferencia a Direct-Line Kft. központjában, Dunaharasztiban. A téma fontosságát jelzi, hogy napjainkra a vasúti és közúti fuvarozás jelentős részét teszi ki a folyékony anyagok szállítása, melyek gyors, pontos és veszteségmentes töltése és lefejtése kiemelt szerepet játszik a teljes logisztikai folyamatban.

A megjelent vendégeket és előadókat Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője köszöntötte, aki bevezető előadásában bemutatta vállalatunkat, valamint jelentősebb fejlesztési területeinket, eredményeinket. Rámutatott, hogy a folyamatos fejlesztésben, az innovatív megoldásokban rejlik a vállalat növekedésének, sikereinek alapja.

Molnár Árpád, a Charmol Hungary Kft. ügyvezetője a saját fejlesztésű rendszerük elemeit képező pódiumokat, billenőlépcsőket, töltőkarokat, valamint innovatív ponttöltő állomásukat mutatta be. Szemléletes, gazdagon illusztrált előadásában számos sikeres projekt eredményeiről kaphattak tájékoztatást az érdeklődők.

Rónai András, a Fortin&Bras Studio Kft. ügyvezetője az ipari folyamatok irányítástechnikai kérdéseiről beszélt, különös figyelmet fordítva a töltési – lefejtési folyamatokra.

A kávészünetet követően a Vágány-Szervíz Kft. munkatársai mutatták be részletesen az egyes fejlesztési területeiket. Szalóki Károly ügyvezető bevezetője után Borbély László a cseppfolyós áruk vasúti rakodásáról tartott előadást, majd Káplár József a környezetvédelmi vágánytálcák fejlődését ismertette. Pócz Imre tolatásvédelmi berendezésekről, majd ismét Borbély László az új fejlesztésű vasúti járműmérlegről tartott előadást.

A Direct-Line Kft. által alkalmazott tervezési eljárásokról, kivitelezési technológiákról Békési Balázs, a Direct-Line Kft. projekt-előkészítője számolt be a vendégeknek. Előadásában ismertette a tervezési folyamat lépéseit, szempontjait, külön kiemelve a 3D tervezésben rejlő lehetőségeket, majd kitért a kivitelezés során alkalmazott rozsdamentes anyagmegmunkálási technológiák bemutatására is. Előadását követően vendégeink üzemlátogatás során, gyakorlati példákon keresztül kaphattak bővebb felvilágosítást az elhangzottakkal kapcsolatban.

Az üzemlátogatást követő állófogadás kiváló lehetőséget teremtett az előadóink és vendégeink, valamint vállalatunk munkatársai közötti eszmecserére, kötetlen beszélgetésre. Reméljük, hogy az ezeken a beszélgetéseken megfogalmazott ötletek, gondolatok számos közös, eredményes projektet hívnak majd életre.

Dunaharaszti, 2012. április 20.

Dr. Kovács Zoltán

A konferencia előadásai és a Direct-Line Kft. referenciái elérhetőek az alábbi linken:

Dr. Reith János – Megnyitó
Molnár Árpád – Innováció a folyékony anyagok töltésében – A nagy töltőkapacitású ponttöltő
Rónai András – PLC-k a műszerezésben, grafikus tervezés, modern műszerezés
Borbély László – Cseppfolyós áruk vasúti rakodása
Káplár József – Környezetvédelmi vágánytálcák fejlődése
Borbély László – Az új fejlesztésű vasúti járműmérleg
Békési Balázs – Tervezési eljárások és kivitelezési technológiák
Referenciáink

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik