Szerző:

Kénsav töltő állomások tervezése, gyártása és telepítése


Cégünk nem az első olyan sikeres projektjét zárta le a napokban, amelynek célja egy 3 állásos komplett töltőállomás létesítése volt. A 3 db pódiumot 20 m-t meghaladó hosszúságú hidak kötik össze. A pódiumok mindegyikén 1-1 töltőkar kapott helyet, amelyeket 98 %-os kénsav, valamint óleum (H2S2O7) töltésére használnak.

A feladatot több körülmény is érdekes kihívássá alakította. Egyrészt szerettünk volna olyan telepítési megoldást alkalmazni, amely minimális emberi létszámmal, ugyancsak minimális idő alatt teszi lehetővé a teljes létesítmény felépítését. Ennek a célnak az elérése érdekében olyan műszaki megoldásokat alkalmaztunk, amelyek az előszerelés lehető legmagasabb szintjét valósították meg. A képen éppen egy 7,5 m-es járó felület beemelése történik, amelyet gyártóüzemi körülmények között előszerelve szállítottunk ki, így a helyszínen csak a pontosan illeszkedő elemeket kellett daru segítségével a helyükre emelni. Az elemek egymáshoz csavarozása már valóban csak néhány percet vett igénybe.

A billenő lépcsők, és a töltőkarok beállítása is sokkal könnyebben megoldható üzemi környezetben, így a kiszállítás és beemelés során csak arra kell ügyelni, hogy ezeket a gyári beállításokat megőrizzék. A jó szervezésnek, valamint a konstrukciós tervezésnél figyelembe vett szállítási és telepítési szempontoknak köszönhetően a rendszer minden eleme 2 nap alatt a helyére is került.

Örömmel nyugtáztuk a megrendelőnk meglepettségét és megelégedettségét, amellyel a profizmusunkról árulkodó gyorsaságunkat elismerték.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik