Szerző:

Kísérleteket végeztünk a BME Motorsport versenyautó fejlesztő csapatának

Cégünk a napokban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Motorsport csapatát fogadta.

A BME Motorsport csapata tehetséges mérnökhallgatókból álló csapat, akik versenyautó építéssel foglalkoznak, hogy megmérettessék magukat a világméretű Formula Student versenysorozatban.

A kísérlet célja a csapat által fejlesztett versenyautó gyűrődő zónájának a vizsgálatára irányult. A versenyen való indulás előfeltétele, hogy a gyűrődő zóna deformációjának mértéke egy előírt értéket nem haladhatja meg.

A deformációs kísérletet a hallgatókkal közösen hajtottuk végre. A műszaki vizsgálathoz egy 300 kg-os tömeg több méter magasból történő ejtésére volt szükség, amely centrális ütközés útján deformálja a vizsgálandó szerkezetet, amely az előírtaknak megfelelően viselkedett. Az alábbi képeken látható az ejtő kísérlet előtti és utáni állapot.

A BME Motorsport csapat tagjai rendszeres vendégei cégünknek, üzemlátogatásokon és szakképzéseinken is több tagjuk vesz részt, ugyanis elmondásuk szerint a tervezés és gyártás területén gyakorlati ismereteket szerezhetnek olyan területeken, melyekkel egyetemi tanulmányaik során csak érintőlegesen vagy egyáltalán nem találkoznak.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik