Szerző:

Költségcsökkentés zöldenergiával

A Direct-Line Kft. idei, második konferenciájának témája az alternatív, megújuló energiák hasznosítása volt.

Tapasztalataink szerint napjainkban mind több szervezet ismeri fel, hogy az alternatív energiák használata nem pusztán környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is jelentős előnyökkel rendelkezik. Konferenciánk lehetőséget biztosított a fejlesztők és a felhasználók találkozására, a kölcsönös tapasztalatcserére, informálódásra.

A konferencián megjelent vendégeket Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője köszöntötte, rámutatva a téma aktualitására, fontosságára. Első előadóként Kis Péter, a KT-Electronic Kft. ügyvezetője mutatta be vállalatát, majd Ficza István, a KT-Electronic Kft. munkatársa adott átfogó tájékoztatást a különböző napelemes rendszerekről, ismertetve azok legfontosabb tulajdonságait. Előadásában kitért a napelemes rendszerek beruházási költségeire, megtérülési idejére is. Második előadónk Dr. Puskás János, a gödöllői Szent István Egyetem dékánja volt, aki az alternatív energiák használatát a gazdasági-, társadalmi környezet szempontjából közelítette meg. Felhívta a figyelmet a különböző pályázati lehetőségekre, kiemelten a Norvég Alap támogatási forrásaira, melyek segítségével a megújuló energiák használata szélesebb körben, gyorsabban terjedhet el.

A kávészünetet követően Szabó Béla Gábor, az EDUTUS Főiskola tanára tartott előadást a szélenergiáról, a szélenergiában rejlő lehetőségekről, különös tekintettel a vertikális tengelyű szélkerekek alkalmazási lehetőségeire. Felhívta a figyelmet a beruházás előtt a megvalósítási helyszínen történő mérések fontosságára, és a különböző veszteségekre, melyekkel a tervezés során számolni kell. Az előadók sorát Dr. Reith János zárta, aki Direct-Line Kft. energiaracionalizálási megoldásait mutatta be, kiemelve a saját fejlesztésű napkollektorunkat, illetve napkollektor rendszerünket. Előadásában rámutatott azokra az előnyökre, amelyek a rozsdamentes napkollektorok alkalmazásával érhetők el, valamint ismertette a drain-back rendszerű megoldásunk technikai paramétereit, előnyös tulajdonságait.

Reményeink szerint vendégeink számos információval gazdagodhattak a nap folyamán, és a megismert újdonságok, fejlesztések alkalmazásával jelentős megtakarításokat érhetnek majd el tevékenységük során. A konferencián elhangzott előadások az alábbi linken érhetők el: link.

Szabó Béla Gábor előadása
Ficza István előadása
dr. Reith János előadása

Dr. Kovács Zoltán

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik