Szerző:

“Különleges alakú rozsdamentes medencék és folyókarendszerek felhasználása, karbantartása az üzemeltető szemével” konferenciáról készült emlékeztető

A Direct-Line Kft. 2018. április 10. napján megtartotta a “Különleges alakú rozsdamentes medencék és folyókarendszerek felhasználása, karbantartása az üzemeltető szemével” című szakmai konferenciasorozat rendezvényét.

A bemutatóval egybekötött találkozó legfőbb célja az volt, hogy a tervezők, beruházók, kivitelezők és üzemeltetők elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat a rozsdamentes medencék tervezésével, gyártásával és üzemeltetésével kapcsolatban annak érdekében, hogy ezen termékkör jövőbeli fejlesztéseiben a megrendelői igények lehessenek a meghatározók.

A résztvevőket dr. Reith János, a cég ügyvezető-igazgatója köszöntötte és elmondta, hogy a cég ebből a munkamegbeszélésnek szánt rendezvényből hagyományt kíván teremteni: “Szeretnénk elérni azt, hogy a szakma képviselőivel legalább évente egyszer le tudjunk ülni, és át tudjuk beszélni azokat a kérdéseket, amelyek valamennyiünket foglalkoztatnak.”

Az első előadást Németh Márta a Ybl Tervező Kft. tervezőmérnöke tartotta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megbízásából készülő un. „Fregatt” rozsdamentes medence tervezéséről. A különleges alakú medencét a kivitelező munkatársai nevezték el „Fregatt”-nak, annak hajó alakja miatt.

A megrendelő elképzelése az volt, hogy olyan egyedi és látványos medence készüljön, ami kiemelt látványosság lesz a Csillaghegyi Strand területén. A tervezésnél meghatározó volt az, hogy a medencét négy betonoszlop tartja. A teherbírás korlátozott volta miatt került a tervező figyelmének központjába az önhordó rozsdamentes acélszerkezet. A kialakításnál figyelembe vették azt is, hogy olyan magaslati pontra kerül a „Fregatt”, ahonnan a környezet nagyon jó panorámát biztosít. Így a fürdőzők biztonságát is figyelembe véve kellett a kilátást biztosítani. Az úgynevezett „kardok” behelyezésével és körbefutó korlát segítségével lehetett a balesetvédelmet biztosítani. Németh Márta elmondta, hogy a tervezési szempontokat legfőképpen a megrendelő, a helyszín és a gyárthatóság befolyásolta.

Ezt követően dr. Reith János a Direct-Line Kft. ügyvezető igazgatója ismertette részletesen azokat az előnyöket, amelyek a rozsdamentes medencék üzemeltetése és gyárthatósága szempontjából fontosak. Elmondása szerint a rozsdamentes medencék iránt 2010. évektől kezdődően megnövekedett a hazai kereslet. A felhasználók felismerték azon előnyöket, amelyeket a rozsdamentes anyagok nyújtanak. Ilyenek a teljes vízzárás, önhordó szerkezet, könnyen tisztítható felület, minimális vegyszerigény.

A megrendelő több típusokból választhat, a medence lehet beltéri és kültéri, emeleti, vagy pince szintre helyezett, feszített, rejtett feszített víztürkű, vagy szkimmeres.

A Direct-Line Kft. a rozsdamentes medencék teljes körű kivitelezését vállalja, mely egészen a kezdeti elképzelések gyártási rajzzá történő előkészítésétől a helyszíni telepítési munkálatokig tart. Olyan korszerű technológiák felhasználásával készítik el a munkatársak a medencéket, amelyek garantálják a kiváló minőségű és hosszú élettartamú medencéket. A gyártási folyamatok előadó általi részletezése segített a résztvevőknek abban, hogy a saját projektjeikben több információ birtokában jó döntéseket hozhassanak. Ezután szó esett még a fürdőkben szokásosan alkalmazott un. látványelemekről, melyek hasznos és látványos kiegészítő elemei a fürdőknek.

dr. Reith János: “Rozsdamentes medencék gyártás tervezése, gyártása és telepítése” című előadás itt letölthető!

A folytatásban Száraz Attila, a Fürdőpark Kft. ügyvezetője beszélt alkalmazásokról és a megvalósult fejlesztésekről és prototípusokról. A Fürdőpark Kft. készítette a „Fregatt” különleges rozsdamentes medence vízgépészeti és elektronikai kialakítását. A gépész cég munkatársainak szoros együttműködésben kellett dolgoznia a Direct-Line Kft. munkatársaival, hiszen a medencetesten a fúvókák helyét a gépész határozta meg, de a beépítési feltételeket a medence test építői alakították ki. Száraz Attila arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy a medence télen is üzemelő medence, ezért a korlát fűtését feltétlenül meg kellett oldani. Megoldásként a termálvíz korláton keresztül történő vezetése mutatkozott, mely kellő fűtést biztosít.

Az előadássorozatot üzembejárás követte, amelynek során a résztvevők testközelből ismerkedhettek meg a kiszállításra váró „Fregatt” csaknem végleges formájával, és azokkal a Direct-Line Kft. által fejlesztet és gyártott rozsdamentes építő elemekkel, amelyeket medence felújítások során is egyre többen alkalmaznak más rendszerű medencékhez.

A bemutatott termékekkel kapcsolatban rendkívül élénk szakmai konzultáció folyt, amelyek nyomán megalapozott fejlesztési célokat fogunk tudni körvonalazni a jövőben is. A visszajelzések alapján új igények és ötletek mellett az elkövetkezendő időszakban a számunkra nagyon értékes üzemeltetési tapasztalatokra is számíthatunk.

A szakmai workshopot kötetlen beszélgetésnek teret adó munkaebéd zárta, ahol a szakma résztvevői finom ételek mellett ismerkedhettek meg és cserélhettek eszmét egymással.

Örömünkre szolgált, hogy régről ismert partnereinkkel újra találkozhattunk, s újakkal ismerkedhettünk meg. Bízunk a jövőbeni közös együttműködésben, hogy a “Különleges alakú rozsdamentes medencék és folyókarendszerek felhasználása, karbantartása az üzemeltető szemével” ” továbbra is eredményesen végbemehessen.

dr. Reith János ügyvezető igazgató zárszavában tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2019. tavaszán is örömmel látja a konferencián megjelent vendégeket.

Összefoglalót készítette: dr. Szántó Lajos

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik