Szerző:

Meghívást kaptunk a Magyar Uszodatechnikai Egyesület rendezvényére

Cégünk meghívást kapott a Magyar Uszodatechnikai Egyesület 2022.03.04.-i napon megrendezett tavaszi szakmai fórumára, amelynek programjában elsőként ügyvezetőnk lépett a pódiumra és tartotta meg előadását: „Rozsdamentes medencék tervezése, gyártása és telepítése” címmel.

Az előadás az alábbi linken tölthető le:

http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2022/03/dl_rozsdamentes_medencek_2.pdf

A résztvevők élénk érdeklődése mellett lezajlott előadást követően számos szakmai kérdés hangzott el, amelyek uszodatechnikai szakmai körökben is egyértelműen a rozsdamentes medence-technológia felértékelődését jelzik.

Örömünkre szolgált, hogy a részvevők többsége élni kíván azzal a felajánlással, miszerint egy adandó alkalommal gyárlátogatás keretein belül bemutatnánk az elmúlt évek legújabb uszodatechnikai fejlesztéseit, melyeket cégünk mind konstrukciós, mind pedig gyártástechnológiai területeken ért el.

A többi előadás témái között szerepeltek például a vízkezelés, uszodagépészeti, energetikai, valamint építésügyi és burkolástechnikai kérdések, amelyek közül valamennyi kapcsolódik a rozsdamentes medence-technikához, a figyelembe veendő szempontok mégis merően eltérnek a ma még elterjedtebb, hagyományos medencetechnikai megoldásokéhoz képest.

A nyugati országokban méltán örvendenek már több évtizede nagy népszerűségnek a nemesacél medencék. Alapvető előnyeikként említendő a rendkívül hosszú élettartam, az antiszeptikus felület biztosította magasabb higiéniai standardoknak való megfelelés, valamint ehhez kapcsolódóan az alacsonyabb vegyszerigény. Mindemellett lehetőségek tárháza nyílik meg a rozsdamentes medencék szerkezeti felépítéséből fakadóan, ami a kivitelezhető tervezői és építészeti megoldások skáláját nagyságrendekkel növeli meg. A konstrukciós megoldásoknak, az alacsony önsúlyuknak és önhordó szerkezetüknek köszönhetően olyan tervezői szabadságot biztosítanak, ami lehetővé teszi a legextravagánsabb formájú medencék elkészítését a legkülönbözőbb beépítési helyekre, mint pl. emeletre, tetőre, vagy akár több emelet magasban kinyúló állványra.

A fürdőzési élményt fokozó megoldások piaca is folyamatosan fejlődik, ezért az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk a saját funkcionális és élményelemek fejlesztésére, amelyek kihasználják a nemesacél lemez szerkezetek nyújtotta előnyöket és amelyek moduláris módon beilleszthetők a parametrikus tervezéssel készülő rozsdamentes medencéinkbe.

A medencefalba síkba simuló módon, hegesztéssel elkészített funkcionális és élményelemek mindegyike a cégünk arculatát igyekszik megtestesíteni. A funkcionális megfelelésen túl törekszünk arra is, hogy mind esztétikai, mind pedig higiéniai elvárásoknak megfelelően is élenjáró termékeket hozzunk létre. Gazdaságossági szempontból a hosszú élettartam mellett főleg a működési költségekben elérhető megtakarítások jelentősek.

A gyártástechnológiai fejlődésének köszönhetően a rozsdamentes medencék nem csak egyre
esztétikusabbak és változatosabbak lehetnek, hanem a műszaki minőségük is folyamatosan javul. Például a lézerrel való hegesztés bevezetése olyan lehetőségeket nyitott meg a számunkra, amely a varratok szinte valamennyi jellemzőjét javítani volt képes.

Bízunk abban, hogy az előadáson elhangzottak hasznosítása révén a magyar fürdőkultúrában is elindul egy felzárkózási folyamat, amelynek eredményeként hazánk is képes lesz igazodni a fejlett világra jellemző gyors ütemű javulási tendenciákhoz és lépést tartani azokkal. Mi a Direct-Line-nál elszántan tapossuk tovább ezt az utat!

Dr. Reith Márta Janka

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik