Szerző:

Nagy létszámú, sikeres Ágazati Alapvizsgák

A 2023/2024 őszi félévben kiemelkedően magas jelentkezőszám jellemezte a műszaki előképzettséggel nem rendelkező tanulókból álló csoportokat, akik az ágazati alapképzésen vesznek részt a szakmai képzés előfeltételeként. Ezen műszaki alapképzésen elsajátított kompetenciák előfeltételét képzik mindhárom szakképzési szakunk szakmai képzésnek.

Az ágazati alapvizsga célja a gépészeti és villamosmérnöki alapkészségek értékelése egy elméleti írásbeli és egy gyakorlati feladatsor formájában, amelyet közvetlenül üzemünkben hajtanak végre.

Ebben az évben, hűen képzőhelyünk duális oktatási filozófiájához, a vizsga tartalmazott egy ipari projektet, amely az általunk használt töltéstechnikai berendezések szerelési feladataira épült.

Idén februárban tartott ágazati alapvizsgán is duális képzőhelyünk oktatási filozófiájához híven a vizsga olyan ipari feladatokat tartalmazott, amely az ipari tevékenységünkhöz kapcsolódik, mint pl. töltéstechnikai berendezéseinken végzett szerelési feladatai.

Valamennyi vizsgázó sikeresen teljesítette a szakmai képzésbe való belépéshez szükséges vizsgát, és immáron a Hegesztő, Ipari Gépész és Gépésztechnikus szakokon folytatják tanulmányaikat. A márciusban induló csoportokban szép számmal csatlakoztak olyan tanulók is, aki különböző területekről érkeztek műszaki tapasztalatokkal vagy tanulmányokkal, lehetővé téve számukra, hogy azonnal a szakmai képzésen vegyenek részt.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik