Szerző:

Napelemek rozsdamentes rögzítő elemei

A napelemek tetőre való rögzítésének több módszere is ismeretes, melyek közötti különbségeket többek között az alábbi jellemzők adják:
– Alapanyagok ára
– Telepítési költségek
– Napelemek beállíthatóságának rugalmassága
– Tartó szerkezet élettartama
– Karbantartás költségigénye

Napelemek telepítése

Jelen írásunkban egy olyan rögzítési módot mutatunk be, amely rozsdamentes acél alapanyagból elkészítve gyors és kedvező megoldást eredményez kis lejtésű, trapézlemez fedésű, vagy ahhoz hasonló szerkezetekre való telepítéskor is.

Az év azon időszakában, amikor a nap alacsonyabb állása kevesebb energiabesugárzást eredményez, az energiatermelés lényegesen hatékonyabbá tehető, ha az alacsony tetőszöghöz képest a napelem paneleket kiemeljük a tető síkjából, mint ahogy a képen látszik. Ennek napelemek esetében különösen a téli hónapokban nő meg a jelentősége.

Az alábbi képeken látható, ahogy a tartók előre rögzítésre kerültek a trapéz lemezből készült csarnok tetejére, amelyekre a napelemek rögzítése gyorsan és egyszerűen megoldható.

A tartók rögzítve, készen állnak a napelemek fogadására

Napelem telepítési munkálatok

Látható, hogy a napelem, vagy napkollektor panelek dőlésszöge jelentős mértékben eltérhet a tető síkjának szögétől, amelynek célszerű értékét a telepítés helyének paraméterei, valamint az energia termelés időszaka határozza meg, amelyre optimalizálni kívánjuk az energiatermelést.

A megcélzott dőlésszög ismeretében a tartó szerkezet méretei kiszámolhatók és a tartó egyedileg megtervezhető.

Az alábbi képen látható egy rögzítési megoldás a trapéz lemez felületre, valamit a tartóra készült fül, amelyre a napelem panel rögzítésre kerül.

Napelem tartó rögzítése trapéz lemez tetőre

A panelek rögzítésére szolgáló fülek

A rozsdamentes acél használatával hosszú élettartamú, karbantartásmentes rögzítési megoldáshoz jutunk. Mindemellett a költségtényezők összességét figyelembe véve – a jelenlegi alapanyag árak mellett – roppant kedvező ár-értékarány jellemzi a képeken látható megoldást.

Napelemek telepítése trapéz lemez tetőre

Az egyedi vázak és a hozzájuk illeszkedő rögzítő elemek legyártása rövid határidővel és kiváló minőségben oldható meg. A napelemek telepítése a fent ismertetett építőelemek használatával gyors és hosszú távon is biztonságos eredményre vezet.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik