Szerző:

Napenergia hasznosítása: a Direct-Line Kft. napkollektor megoldásai

A napenergia és a napkollektor volt a témája a Direct-Line Kft. által szervezett konferenciának, melyre 2012. május 24-én került sor Dunaharasztiban, a vállalat központjában.

A megjelent vendégeket Dr. Reith János, vállalatunk ügyvezetője köszöntötte, kiemelve a téma időszerűségét és fontosságát. Köszöntője után bemutatta vállalatunkat, kiemelt figyelmet fordítva a kutatás-fejlesztési üzletág utóbbi években elért jelentős eredményeire, piaci bevezetés előtt álló termékeire. Az ismertetett projektek között bemutatásra került a HaXSoN informatikai rendszer, a gördülőelemes hajtás, valamint az ultraprecíziós megmunkálásokkal foglalkozó laborunk is.

Rákos András, a Direct-Line Kft. mérnöke energiaracionalizálás témakörben tartott előadást, melynek során rámutatott az energiagazdálkodás fontosságára, valamint bemutatta a vállalatunk által kifejlesztett és alkalmazott energiamonitoring megoldásokat.

A kávészünetet követően Dr. Kovács Zoltán, a vállalat kutatás-fejlesztési üzletágának vezetője mutatta be a Direct-Line Kft. által gyártott napkollektort és munkatársaink által kifejlesztett „drain-back” típusú napkollektor rendszert. Előadásában rávilágított azokra a lényeges különbségekre, amelyek jelentősen növelik a Direct-Line Kft. napkollektorainak hatásfokát a hagyományos rendszerekkel szemben.

Végül Reith Zsuzsanna, a napkollektor rendszer vezérlésének tervezője ismertette azt az intelligens rendszert, amely a legkülönbözőbb környezeti feltételek mellett biztosítja a napkollektorok legjobb hatásfokú, ugyanakkor biztonságos működését.

Az előadásokat üzemlátogatás zárta, ahol vendégeink gyakorlatban is megismerkedhettek a délelőtt folyamán bemutatott fejlesztésekkel és működés közben ismerkedhettek meg a napkollektor rendszerünk működésével.

A konferencián elhangzott előadások letölthetőek innen:

A Direct-Line Kft. fejlesztéseinek bemutatása – Dr. Reith János
Energiaracionalizálás – Rákos András
Drain-back napkollektor rendszer – dr. Kovács Zoltán
A Direct-Line Kft. napkollektor rendszerének vezérlése – Reith Zsuzsanna

Dr. Kovács Zoltán

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik