Szerző:

Napkollektoros medence fűtés

Cégünk energiaracionalizálási témakörében végrehajtott K+F projektje üzleti hasznosításában újabb állomást jelent a képen látható napkollektoros medence fűtési rendszer megvalósítása. A BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT. megrendelése alapján a napokban adtuk át a Pünkösdfürdői Strand gyermekmedencéjének a fűtésére szolgáló megoldást. A 20 m2-es felülettel rendelkező kollektorok saválló oszlopokon álló zártszelvény tartószerkezeten kaptak helyet.

A fémszerkezet tartósságát a nemesacél alkalmazása garantálja, az esztétikus megjelenéséről pedig az üveggyöngy szórással készült felület gondoskodik.

A kollektoroktól hőszigeteléssel ellátott rézcsöveken a szűrő tartályba bevezetett meleg vizet egy ugyancsak saválló acélcsőből gyártott egyedi kivitelű hőcserélő adja át a gyerekmedence vizének. A gépészeti megvalósítás minimális helyet foglal el, így az a meglévő gépházban kapott helyet.

Az üzemeltetési tapasztalatok megszerzéséhez legalább egy fürdőszezon elteltére lesz szükség. A megrendelő pontos feljegyzésekkel követi nyomon a gyerekmedence mindenkori hőfokát, így a napkollektoros fűtés hasznossága rövidesen konkrét számokkal is kifejezhetővé válik.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik