Szerző:

Nemesacél folyókák ipari- és magáncélú felhasználása

A hazai piacon is egyre többen ismerik fel a rozsdamentes, újabban pedig a saválló anyagokban rejlő előnyöket. A folyóka piacon is ennek megfelelően egy erőteljes átstrukturálódás figyelhető meg a világban, de hazánkban is már látszanak ennek az első jelei. Folyamatosan nőnek a nemesacélból gyártott folyókák forgalmi adatai, s azon belül is egyre inkább kerülnek előtérbe a jobb savállósági tulajdonságokkal jellemezhető anyagok.

Gyártóként is azt tapasztaljuk, hogy nem csak a hagyományosan magas követelményeket támasztó vegyipari és élelmiszer-ipari, hanem számos más felhasználói területen is a korábban egyeduralkodónak számító DIN 17440 szerinti 1.4301-et felváltja az 1.4401/1.4404/1.4571-es anyagminőség. Az árakban korábban volt nagyobb eltérések, a beszerezhetőség nehézségei eltűnőben vannak, így ma már számos új területen nyert polgárjogot a saválló acél.

Az uszodatechnikában nem csak a korlátok, lépcsők, befúvók, lefolyók, stb., hanem komplett medence testek is saválló anyagokból készülnek. Többnyire nem is a kedvezőtlen összetevőkkel rendelkező víz okozta korróziós terhelés indokolja ezt, hanem a higiéniai előírások szigorodásával együtt járó tisztítási műveletek.

Hasonló trendek figyelhetők meg az egészségügy területén is, ahol ma már nem csak az orvosi eszközök, hanem egyre több kórházi berendezési tárgy is nemesacélból készül. A rozsdamentes termékeket könnyebb tisztítani, ami a kórházi fertőzések megelőzésének szempontjából kiemelkedően fontos.

A lakossági felhasználók is egyre gyakrabban döntenek úgy, hogy az erkélyeken, a garázsok előtt, a fürdőszobában elhelyezkedő folyóka-rendszereiket saválló anyagból rendelik meg. Az ár-értékarány ugyanis egyértelműen ezt teszi indokolttá. Tehát nem feltétlenül az választja az igényesebb saválló megoldást, akinek anyagi lehetőségei ezt megengedik, hanem éppen ellenkezőleg, aki hosszú távon spórolni szeretne a kiadásaival. A beépített folyókák esetében kedvezőbb a némileg magasabb beruházási költségeket vállalni, mint később a magas karbantartási és javítási költségekkel szembesülni, nem beszélve az élettartam hossza miatti előnyökről.

Ma már nem csak Európa gazdagabb országaiban választják egyre többen a saválló rozsdamentes alapanyagból készült medencéket, folyókákat. A relatíve olcsóbbá váló alapanyagok, a modern és gazdaságos technológiák nyomán jelentős előny származik abból, hogy a saválló anyagok mindenfajta környezeti terhelésnek jobban ellenállnak.

Remélhetőleg hazánkban sem kell már hosszú időnek eltelnie ahhoz, hogy érintettekhez eljussanak a nemesacélok, s azon belül is a saválló anyagok felhasználásában rejlő előnyök. A nemesacél folyókákkal javul az épített környeztünk minősége, hosszabb távon pedig takarékoskodhatunk az anyagi forrásainkkal.

Az alábbi linken érhető el cégünk folyóka termékkörét részletesebben bemutató ismertető és katalógusa:

Padlóösszefolyó rendszerek termékismertető katalógus
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/09/dl_folyoka_katalogus.pdf

A cikk letölthető az alábbi linken:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/11/dl_folyoka_ipari_es_magancelra.pdf

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik