Szerző:

Nyári gyakorlati foglakozások tapasztalatai

Az ez évben első alkalommal kísérleti jelleggel megtartott nyári gyakorlatokon meglepően nagy számú érdeklődő vett részt annak ellenére, hogy a részvétel nem volt kötelező, s a szorgalmi időszakon kívüli időpontokban került sor a megszervezésükre. Ugyancsak meglepetéssel tapasztaltuk, hogy ezeken a gyakorlatokon tanulóink szokatlanul aktív módon vállaltak szerepet.

Kétségtelen, hogy a témakörök mindegyike szorosan kapcsolódott olyan érdekesnek ígérkező aktuális megbízásokhoz, amelyek a Direct-Line Kft. életében fontos szerepet játszanak, s amelyekben konkrét eredmények voltak bemutathatók.

A CAD tervezési gyakorlaton részben korábbi időszakban sorozatban gyártott időkapszula, vagy éppen a gyártáselőkészítés fázisában lévő saválló medence konstrukciós és gyártási tervei szolgáltak a bemutatón példaként.

A tapasztalatok összegzése alapján úgy látjuk, hogy a jövőben számos más műszaki tématerületet hasonló szellemű, a tudást erősen integrált formában bemutató foglalkozásokkal lehet közelebb vinni a tanulókhoz. A motivációt elsősorban az jelentette a beszámolók alapján, hogy rövid idő alatt nem csupán sok értékes információhoz lehetett jutni, hanem olyan mélyebb szakmai összefüggések megértésére is lehetőséget biztosított, amelyeket más módon csak sokkal nagyobb időráfordítással, és sokkal nagyobb erőfeszítések árán lehetett volna megszerezni.

Számos előnye mellett hátránya ennek a gyakorlati módszernek az, hogy nagyon kevés lehetőséget biztosít az egyén számára a látottak kipróbálásra, begyakorlására. Azonban reményeink szerint az itt felépített motivációk segítenek abban, hogy a képzés későbbi szakaszaiban erre a most hiányolt egyéni gyakorlásra bőségesen lesz alkalom, s ezáltal a készségszintű tudás megszerzése is mielőbb megtörténik. Cégünk a tanulói számára ehhez minden lehetőséget a jövőben is biztosít.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik