Szerző:

Nyári szakmai gyakorlat cégünknél

Július 1-jével kezdetét vette a Direct-Line Kft. által egyetemi hallgatók számára szervezett nyári szakmai gyakorlat, amelyen több mint 20 egyetemista vesz részt. A cég által szervezett bevezető rendezvény célja az volt, hogy a hallgatók megismerkedjenek a vállalati szemlélettel és a teljesítendő feladatok és alkalmazandó módszerek részleteivel.

Résztvevők és Motivációjuk

A tanulók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki karáról érkeztek, különböző szakokról és specializációkról, mint a Gépészmérnöki, Ipari termék- és formatervező mérnöki, Mechatronikai mérnöki, valamint Járműmérnöki alapképzés. A hallgatók elmondták, hogy a gyakorlat témájaként megjelölt parametrikus tervezés különösen érdekes számukra, ezért választották gyakorlati képzőhelyként a Direct-Line Kft-t.

Üzembejárás és Vállalati Kultúra

A bevezető rendezvény során a hallgatók bevezetést kaptak a vállalati kultúrába, valamint az üzembejárás során betekintést nyerhettek az üzem működésébe, az cégünk által alkalmazott technológiákba és gyártott termékeikbe. A bejárás során izgalmas műszaki kérdéseket tettek fel, és érdekes beszélgetésekre, ipari tapasztalatok megosztására került sor.

Gyakorlat Témája és Fontossága

Az idei gyakorlat fő témája a szabványos gépészeti építőelemek parametrikus tervezése 3D-s modellező szoftverrel, amelyeket cégünk uszoda- és töltéstechnikai termékek tervezésében használ fel. A hallgatók betekintést nyerhetnek a parametrikus tervezési módszerekbe, amelyekről az egyetemi képzés során gyakran nem esik szó, holott ezek alapvetően fontosak a modern gépészeti tervezésben.

Feladatok és Lehetőségek

A résztvevők számos feladat közül választhatnak, például szabványos alkatrészek parametrikus modellezésével foglalkozhatnak, mint fittingek, kötőelemek és profilos gerendák. A tapasztaltabb tanulók számára lehetőség nyílik különböző uszodatechnikai és töltéstechnikai berendezések vagy azok alkatrészeinek modellezésére, mint például gömbcsapok, csapágyak, forgócsuklók, szivattyúk, etc.

A cél olyan parametrikus modellek elkészítése, amelyek a tervezők számára segítségként szolgálnak a tervezési folyamat automatizálásában. Az eligazításon példákon keresztül bemutatásra került, hogyan teszi a parametrikus tervezés lehetővé a tervek gyors és hatékony módosítását, termékcsaládok különböző változatainak a gyors és hatékony elkészítését. A parametrikus tervezési folyamat automatizálhatóságot és jelentős hatékonyság növekedést biztosít a hagyományos tervezési technikákkal szemben.

A gyakorlat során a hallgatóknak lehetőségük lesz egyéni és csoportos munkavégzésre, a törvény által biztosított bérezés mellett. A gyakorlat végén egy záró beszámolót is tartanak, ahol mindenki bemutatja a munkája eredményét a csoportnak. Az eseményről részletesen beszámolunk majd.

További Képzési Lehetőségek

Több tanuló is jelezte, hogy a cégünk szeptemberben induló gépész technikus képzésére jelentkezne, hogy a 6 hetes gyakorlatot követően tovább tanulmányozhassa a témát.

Sok sikert és eredményes munkát kívánunk a hallgatóknak a nyári gyakorlat során!

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik