Szerző:

Rozsdamentes lábmosók tervezése és gyártása

Egy korábbi rozsdamentes medencékről készült szakmai cikkünkben már szó volt róla, hogy a közösségi fürdők használata során higiéniai szempontból kiemelt jelentősége van a lábmosóknak. Ezek telepítési szabályaira, így azon belül a méreteinek a meghatározására is egyre szigorúbb előírások vonatkoznak, amelyeket a hatósági ellenőrzések egyre inkább számon is kérnek.

1. ábra: Rozsdamentes lábmosó

Örvendetes módon jelentősen megnőtt az érdeklődés a cégünk által fejlesztett és gyártott rozsdamentes lábmosók iránt, amelyeket minden medencetípus esetében akár utólag is könnyen lehet telepíteni. Az érdeklődés növekedés mögött azonban nem csak a hatósági szigor, hanem az energiaárak elszabadulása is jól felismerhető ok. A lábmosók vizének keringtetésével és tisztításával jelentős mennyiségű energiát lehet megtakarítani, ami rövid megtérülési idővel járó beruházásnak tekinthető.

2. ábra: Szállodai medence lépcsője elé beépített lábmosó

A cégünk által gyártott lábmosók előnye nem csak abban keresendő tehát, hogy a hatósági előírásokat teljesítik, hanem lehetővé teszik a víz visszaforgatását is. A visszaforgatás nyomán mind tisztítással, mind pedig a benne lévő hőenergia visszanyerésével jó megoldások dolgozhatók ki a vízzel és energiával való takarékoskodásra.

A rozsdamentes lábmosó konstrukciós kialakítása olyan, hogy az időszakos tisztítása is gyorsan és kényelmesen elvégezhető legyen. A elfolyóba köthető ágat egy menetes dugóval lehet zárva tartani, s csak a tisztítás idejére kell azt rövid időre eltávolítani. A nagyobb szennyeződések elfolyóba való jutását pedig egy 4 mm-es furatokkal ellátott szűrőlap akadályozza meg.

3. ábra: A lábmosó rozsdamentes medence bejáratánál

Az esztétikai minőséget nagymértékben javítja az a megoldás, hogy a csővezetékekhez illeszkedő furatok a lábmosó két oldalán lévő takarófedelek alatt helyezkednek el, azaz felülről nem láthatóak. A lábmosók hosszúsági és mélységi méretei rögzítettek, de változó szélességi méretekkel készülhet a megrendelői igények figyelembevételével.

4. ábra: A lábmosók főbb méretei

A cikk letölthető az alábbi linken:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2022/04/dl_labmoso.pdf

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik