Rozsdamentes DL-medencetest jellemzői

Formák:
Téglatest alakú, köralakú, egyedi íves vagy egyéb formájú
Szerkezet:
Már meglévő, felújításra szoruló medencék esetében nincs szükség külön hordozó szerkezetre.Az új építésű önhordó medence előregyártott elemekből épül fel, melyeket egy tartóvázra rögzítünk, így egy könnyű szerkezet érhető el, ami lehetővé teszi, hogy a medencék az épületek statikai átalakítása nélkül telepíthetők legyenek tetőre vagy emeletre. A tartószerkezet terében a gépészet csövei elvezethetők. A feltöltés, leeresztés, tisztítás, valamint a keringetés a medence fenekén lévő csatornán keresztül történik. Medencéink elemeinek modularitása nagyfokú rugalmasságot biztosít, a beépítési helyszín adottságaihoz könnyen illeszthető.
Mélység és lejtés:
A medence mélysége igény szerint megválasztható, akár több mélység is kialakítható egy medencén belül. Az alapértelmezett lejtésen kívül egyedi lejtések is megvalósíthatók.

Felület és csúszásmentesítés:

A látható felületek általában csiszoltak, a víz alatti felületek pedig gyönygszórtak, de natúr vagy polírozott felület is igényelhető. A csúszásmentesítés történhet golyónyomott felület kialakításával, fóliával vagy gyantás bevonattal.
Telepítés:

Teljeskörű kivitelezést kínálunk, ami az alábbi lépések mentén valósul meg:

  • Helyszíni szemle: A helyszíni szemle során szakembereink felmérik a rozsdamentes medence rendeltetési helyét, kültéri medencék esetén tájékozódnak a helyi talaj sajátosságairól, rétegrendről, vízminőségről. Ezen információk ismeretében az adott vízminőséghez a megfelelően ötvözött rozsdamentes acél alapanyagú és szerkezetű medencét tudjuk kínálni.
  • Vevői igények alapján komplett uszodarendszer megtervezését kínáljuk teljes gépészeti háttérrel. A különböző opciók kiválasztását követően történik a rozsdamentes DL-medence műszaki jellemzőinek leegyeztetése, a különböző kiegészítőelemek kiválasztása.
  • A vevő jóváhagyásával megtörténik a tartóvázrendszer, a medence oldalfal elemek és a fenéklemezek szabvány méretekben történő előre gyártása központi gyártócsarnokunkban.
  • A szerkezeti elemek kiszállítását követően kezdődhet a helyszíni telepítés, ami magában foglalja a készreszerelési és hegesztési munkálatokat. A DL-medencék önhordó szerkeztűek, betonvázra nincs szükség, kiásott gödörbe, de önhordó szerkezetének köszönhetően talajszintre is telepíthető. Amennyiben meglévő kerámia- vagy betonmedencék kibélelése a feladat, az elemek a helyszínen kerülnek összeillesztésre.
  • A következő lépés a felületek gondos lekezelése. A medence teljes felületét pácolással és passziválással tesszük tartósan ellenállóvá, majd gyöngyszórjuk és igény szerint csúszásmentesítjük. A medence jól látható perem felületén lévő hegesztési varratokat csiszoljuk, míg a víz alatti részeken kizárólag kémiai kezelést kapnak.
  • Ezután történhet a kiegészítő látványelemek, korlátok, létrák beszerelése, a gépészet telepítése és beüzemelése. Rozsdamentes medencéinkre 15 év garanciát vállalunk.
  • A medencéket készre gyártás után próbaüzemnek vetjük alá. Ez magában foglalja a tömörségi vizsgálatot, amely során a medence feltöltését követően minimálisan 5 napig megfigyelésre kerül a medence vízzárósága. A hidraulikai működés ellenőrzésére a belépő víz megfestése jelenti a legjobb és legolcsóbb megoldást.
  • Átadást követő szolgáltatásaink: dokumentáció átadása, működtető személyzet betanítása, végső ellenőrzés, karbantartási szerződés kötését követően karbantartási munkák
A rozsdamentes medencéket az építőipari kivitelezéshez szükségesnél mostohább körülmények között is be lehet építeni. Így egy szokásos téli leállási időszakban anyagiak kiesése és presztízsveszteség nélkül, viszonylag rövid idő alatt elvégezhető egy medence és a hozzá tartozó gépészet teljes körű felújítása.
DL_teljeskoru_kivitelezes

Tekintse meg a rozsdamentes medencék gyártását bemutató videónkat:


© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik