Szerző:

Rozsdamentes pódium gyártása

Cégünk immáron sokadik rozsdamentes pódiumát gyártja magas higiéniai követelményeket támasztó jellemzően élelmiszeripari és gyógyszergyártás környezetébe.

A rozsdamentes-, egyre gyakrabban saválló alapanyagokból készülő pódiumaink tervezésénél már egy sor olyan követelményt kell figyelembe venni, amelyek az anyagválasztásból fakadó nehezítő körülmények mellett tekintettel vannak a felületi kiképzésre is. A szerelt és/vagy hegesztett szerkezeteket  csiramentes környezetben úgy kell kialakítani, hogy a használata során biztosítható legyen az ott készülő termékek sterilitása, mikroorganizmus-szegény állapotának a fenntartása.
A sterilitás megőrzése rendszeres fertőtlenítést kíván, ami a pódiumok esetében egyrészt azt jelenti, hogy ellenállónak kell lennie a fertőtlenítő anyagokkal szemben. Legalább ennyire fontos az is, hogy a szerkezet minden felülete a fertőtlenítés számára könnyen hozzáférhető legyen. A hegesztési varratok minősége így nem csak a statikai követelményeket kell szolgálja, hanem elő kell segítse a könnyű fertőtlenítést, meg kell akadályozza a kórokozók megtapadását a varratok felületén. Ebből fakadóan olyan konstrukciós megoldásokat célszerű tervezni, amely gyári körülmények között teszi lehető a legmagasabb készültségi állapot elérését. Törekedni kell tehát arra, hogy a helyszíni szerelés, telepítés során már lehetőleg minél kevesebb műveletet kelljen végezni. Az alábbi képen egy helyszínre szállított feljáró szerkezet látható az autóról való leemelés közben, illetve már a helyére beépített állapotában:

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik