Szerző:

Rozsdamentes uszodai fordulópanelek gyártása

A FINA szabályzata szerint rendezett versenyeken az úszómedencéknek rendelkezniük kell szabályszerűen kialakított forduló- vagy beütőpanellel. További előírás, hogy a medencék mindkét végén túlfolyó vályú kell elhelyezkedjen, amelyre a medenceperem magasítására az általunk fejlesztett állítható és kivehető forduló panelek rögzíthetők fel.

A nemzetközi piacon ma megtalálható, magas színvonalú időmérő berendezésekkel kompatibilis, illetve azokhoz igazodó kialakítású fordulópanelt hoztunk létre. A Direct-Line fordulópaneljei saválló acélból készülnek, ami biztosítja, hogy a medence kezelt, klóros vize ne tegyen kárt bennük.

1.ábra: DL-fordulópanel fehér ráccsal

2.ábra: DL-fordulópanel kék ráccsal

A szerkezet előnye többek között a berakott rács anyagának és színének variálhatósága. Megrendelői igényeknek megfelelően a rácselemek készülhetnek fehér (1. ábra) vagy kék (2. ábra) műanyagból, de akár gyöngyszórt rozsdamentes acél változatban is (3. ábra).

3.ábra: DL-fordulópanel nemesacél ráccsal

A fordulópaneleket jellemzően úszóversenyek alkalmával alkalmazzák, tehát a medence mindennapi használatakor nincs rájuk szükség. Amikor viszont szükség van rájuk, a gyors telepítés előnyt jelent. A Direct-Line által fejlesztett és gyártott panelek csőhüvelybe való rögzítési módja lehetővé teszi, hogy kényelmesen és gyorsan legyenek telepíthetők vagy eltávolíthatók. A Direct-Line különböző kivitelű csőhüvelyeiről (lásd 4. ábra) az alábbi cikkben olvasható:

http://www.dldh.hu/csohuvelyek-alkalmazasa-sportletesitmenyekben

4.ábra: DL-csőhüvelyek pl. fordulópanelek fogadására

Előnyként emelendő ki továbbá a forduló panel állítható konstrukciója, amely lehetővé teszi az akár mm pontossággal történő beszabályozhatóságot mind vízszintes, mind pedig függőleges irányban, valamint ez a sík 20 mm távolságban akár el is tolható.

A cikk letölthető az alábbi linken:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2020/01/dl_cikk_dl_fordulopanelek.pdf

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik