Szerző:

Rozsdamentes zászlótartó

A zászlótartók piacán óriási a kínálat. Miután egy viszonylag egyszerű szerkezetről van szó, a gyártása már garázs szinten megoldható, s kevés anyag beépítését igényli. Így az eladási ára is sokkal kevésbé függ a gyártás során ráfordított munkától és a beépült anyagmennyiségtől, mint más, bonyolultabb fémszerkezeteknél.

A zászlótartó, mint termék esetében is joggal merül fel a kérdés, hogy érdemes-e a szénacéloknál drágább rozsdamentes anyagból gyártani azokat. A festett, horganyzott szénacélból, kovácsolt vasból készülő változat élettartama is elfogadhatóan hosszú, így első pillantásra feleslegesnek tűnhet a drágább rozsdamentes anyagminőség választása.

Esztétikai okokból mégis megéri a rozsdamentes kivitel mellett dönteni, ugyanis a korrózió nem csak magát a zászlótartó szerkezetet teszi tönkre, hanem a lefolyó rozsdás lé a szép és értékes falfelületet is megfesti. A fényképen erre láthatunk egy szemléletes példát.

rozsdas.zaszlotarto2rozsdas.zaszlotarto1

A rozsdamentes zászlótartó felrögzítésével kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a kötőelemeket is nemesacélból kell választani, ugyanis sokszor éppen a csavarok rozsdásodása okoz hasonló elszíneződést.

A rozsdamentes anyagok esztétikai okokból való festése is ma már jól megoldott. Így a korrózióálló acélokból készülő szerkezetek esetében sem kell fényes fémes felületben gondolkodni, a megfelelő szín alkalmazásával jól megoldható a környezetbe illesztése.

Cégünk egyedi igények alapján elvégzi a rozsdamentes termékeinek festését, amely bevonat a korrózióállóság következtében sokkal tartósabb megoldást jelent, mint a szénacél szerkezetek esetében.

Pogácsás György

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik