Szerző:

Saválló medencék új gépészeti megoldásai

A megrendelői igények folyamatos bővülése következtében egyre több olyan medence gépészeti megoldást fejlesztettünk ki, amelyek előnyei elsősorban az általunk gyártott rozsdamentes lemezekből gyártott medencéknél jelentkeznek.

A befúvók, az állítható masszázsfúvókák, a víz alatti medence világítás esetében egyre gyakoribb megrendelői elvárás, hogy ezek a medence falának síkja alatt helyezkedjenek el, a kiemelkedő peremek ne zavarják a fürdőzők kényelmét. Jelen írásunkban három olyan hegesztett kötéssel beépíthető műszaki megoldást mutatunk be, amelyek jól példázzák a medence falsíkja alá való beépíthetőség lehetőségét.

Az 1. ábrán a medence világítás beépítésének módját láthatjuk.

A megoldás előnye a sík alatti elhelyezkedés mellett az, hogy az esetlegesen szükségessé váló izzócsere a víz leengedése nélkül is megoldható. A saválló anyagból készült lámpa-ház kellő mennyiségű helyet biztosít az elektromos kábel számára, ami a lámpatest víz szintje fölé való kiemelését teszi lehetővé.

A 2. ábrán egy szögben állítható masszázsfúvóka beépítése látható.

A masszázsfúvókából kiáramló víz mennyiségét a műanyaggömb közepébe ragasztással rögzített saválló „fúvóka” furatmérete, furatképe határozza meg. A 2 Coll méretű fúvóka menetes csatlakozással van ellátva, így a csatlakozó csővezeték kiépítése könnyen megoldható.

A 3. ábrán pedig egy állítható résméretű befúvó beépítése látható.

A képen látható fúvóka a más medence típusoknál szokásosan elterjedt megoldásokkal megegyező elve teszi lehetővé a beáramló víz mennyiségének a szabályozását. A különbség abban van, hogy a külső vízszigetelésről gondoskodni hivatott perem elmarad, helyette egy hegesztett kötés gondoskodik a vízzárásról. A fúvóka menetes csatlakozással van ellátva, így a csatlakozó csővezeték kiépítése könnyen megoldható. A befúvó 2-3-4 Coll méretben készülhet attól függően, hogy milyen vízáramok kiszolgálása szükséges a medence feltöltéshez, vagy éppen a vízcseréhez.

A cikk letölthető az alábbi linken:
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/11/dl_savallo_medencek_uj_gepeszeti_megoldasai.pdf

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik