Szerző:

Sikeres szakmai konferencia töltéstechnika és ipari tervezés témában

Immáron évek óta hagyománynak számít, hogy cégünk minden esztendőben megszervezi a töltéstechnikában érintett szereplők számára közös platformot biztosító szakmai konferenciáját.

Idén a “Együttműködések Alapján Fejlesztési Lehetőségek a Töltő-, Le- és Átfejtő Rendszerek Tervezésében és Gyártásában” című konferenciára 2024. február 15-én került sor a Direct-Line Kft. telephelyén. Az eseményen az iparág szakértői, többek között tervezők, gyártók, beruházók, kivitelezők, hatósági szereplők és független tanúsító szervezetek folytattak eszmecserét tapasztalatikról, osztották meg ismereteiket a közös együttműködési lehetőségek, valamint a a töltő-, le- és átfejtő rendszerek fejlesztési lehetőségeinek feltárására.


Köszöntő és Bemutatkozás

A konferencia dr. Reith János ügyvezető igazgató megnyitójával kezdődött, amelynek előadás diái az alábbi linken érhetők el:

http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2024/02/dl_eloadas_koszonto.pdf

Ezt valamennyi résztvevő rövid bemutatkozása követte, így alkalmat teremtve arra, hogy minden szereplő bemutassa tevékenységi körét, valamint megfogalmazza igényeit és megoldandó feladatait, melyekre a résztvevők a kialakuló közvetlen párbeszédben reagáltak is.


CAD tervező rendszerek az ipari technológiák szolgálatában

Scherer Viktor, a graphIT Kft. Solid Edge üzletág vezetője előadásában a tervezőszoftver nyújtotta legújabb fejlesztéseket mutatta be

– CAD (Computer-Aided Design = Számítógéppel segített tervezés),
– CAM (Computer-Aided Manufacturing = Számítógéppel segített gyártás),
– CAE (Computer-Aided Engineering = Számítógéppel segített mérnöki műveletek),
– PLM (Product Lifecycle Management = termék életciklus menedzsment),
– digitális gyártás területein, hangsúlyozva ezen tervező rendszerek ipari alkalmazásainak fontosságát.


Parametrizált tervezés – Gyors és egzakt tervezőmunka

Ezt követően dr. Reith János konkrét ipari feladatokon mutatta be a parametrizált tervezési módszerek hatékonyságát. Elmondása szerint már a parametrizált modell megalkotása önmagában is átgondoltabb, kevesebb hibát tartalmazó konstrukciókat eredményez. Az előadás az alábbi linken érhető el:

http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2024/02/dl_eloadas_RJ_2024.pdf

Kiemelte, hogy a tervezői munka ilyen módon történő automatizálása rendkívül hatékony munkát tesz lehetővé, rugalmasan módosítható modellekkel. A parametrizált tervezési módszert bemutató írás és videó az alábbi linkeken érhető el:

A parametrizált tervezés előnyei és kihívásai

http://www.dldh.hu/a-parametrizalt-tervezes-elonyei-es-kihivasa

https://youtu.be/jRxL29eWzuU

Parametrizált szerelések gyors tervezése szabványos részegységek, alkatrészek felhasználásával

http://www.dldh.hu/parametrizalt-szerelesek-gyors-tervezese-szabvanyos-reszegysegek-alkatreszek-felhasznalasaval

https://youtu.be/llit1PcuVpg


Töltéstechnikai létesítmények hatósági engedélyeinek megszerzésének műszaki és jogi lépései

Az előadások sorozatát Dr. Reith Márta Janka bemutatója zárta, aki a Töltéstechnikai létesítmények hatósági engedélyek megszerzésének műszaki és jogi lépéseit tárgyalta. Megosztott többek között olyan tanácsokat is, melyeket a hatósági engedélyeztetési folyamatok ügyviteli lebonyolítási tevékenységük közben szerzett tapasztalok alapján fogalmaztak meg. Az előadás az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2024/02/dl_hatosagi_engedelyeztetes.pdf


Kapcsolatépítés, workshop és üzembejárás

Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetettek fel, megoszthatták felvetéseiket a elhangzott témákkal kapcsolatban, ami élénk diskurzushoz vezetett. Az eszmecsere folytatódott az üzembejárás során is, ahol a Direct-Line Kft. termékfejlesztéseit és gyártási prototípusait tekinthették meg a részvevők.

A jó hangulatú szakmai workshop lehetőséget biztosított a résztvevők számára a kapcsolatépítésre és az információcserére, ami a Kisduna Étteremben tartott munkaebéddel zárult.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik