Szerző:

Sikeresen zárult közös K+F pályázatunk a Balatoni Hajózási Zrt.-vel

A GINOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című konstrukció keretében megvalósult cégünk és a Balatoni Hajózási Zrt. közös kutatás-fejlesztési projektje, amelynek keretein belül kifejlesztettünk egy mobil lágyiszap eltávolító- és víztelenítő technológiát és berendezést.

„A projekt során egy olyan nagy hatékonyságú, komplex iszapkotró és víztelenítő technológia és berendezés prototípus került kifejlesztése, amely valós időben képes a kotrás során keletkező híg zagyot olyan mértékben vízteleníteni, hogy az úszó létesítménnyel tetszőleges távolságra szállítható konzisztenciájú legyen.”

„A berendezés a Balaton minden pontján bevethető, és valós idejű iszap víztelenítést végez, azaz nincs szükség a kotrási zagy átmeneti tárolására. Ezáltal a Balaton teljes felületén, strandokon, kikötőkben, szennyezett vízfolyások torkolatai előtti területeken végezhető a művelet.”

Bővebben a projektről a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján vagy az itt letölthető itt megtalálható Projektzáró Sajtóközleményben olvashat:

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik