Szerző:

Sósav töltésére szolgáló töltőkarok tervezése és gyártása


A napokban készültünk el azzal a 4 db töltőkarral, amely 30 %-ot meghaladó töménységű sósav töltése céljából került cégünknél megrendelésre. A töltőkarok alapvetően szénacél alkatrészekből épültek fel, amelyek csővezetékeiben teflon bélelés, a forgó csuklóikban pedig polipropilén átvezető elem biztosítja a sav és fém egymástól való elszigetelését.

Az egymáshoz karimás kötéssel csatlakozó elemek mindegyike között ugyancsak teflon tömítés gondoskodik a megfelelően záró kapcsolatról.

A töltőkarok mozgatása kézi erővel kell történjen a megrendelő elvárásainak megfelelően, így két rugóerő tároló gondoskodik arról, hogy ez valóban könnyen meg is történhessen. A tartályokra való pozicionálást segíti a függőlegesen elhelyezett flexibilis tömlő is, amelynek a végén egy egyedi tervezésű és gyártású polipropilénből készült karimás csatlakozó elem található. A tartályhoz való csatlakozáson túl ennek az elemnek a feladata a töltés során keletkező gőzök, a feleslegessé váló légnemű anyagok visszajuttatása a feladó tartályhoz.

Az alábbi képen látható, hogy a töltőkar az alsó helyzetében saját súlyának köszönhetően nyugalmi helyzetben megáll, ugyanakkor minimális erővel való felemelését követően emberi erőkifejtés nélkül a felső alaphelyzetéig felzáródik, s a következő használatig itt is marad.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik