Szerző:

Startkövek a tanuszodákban

Zajlik jelenleg az országban egy tanuszoda építési program, amelynek keretében több lépcsőben olyan az iskolai testnevelést szolgáló létesítmények készülnek, amelyek felszerelésébe un. startkövek is beletartoznak.

A piacon kapható startkövek jellemzően a FINA  által előírt követelményeket kell teljesítsék, amelyek nemzetközileg elfogadott szabályok szerint rögzítik a méreteket, a lehetséges formai kialakításokat. Ezeknek kompatibilisnek kell lenniük a versenyeken szokásosan alkalmazott időmérő berendezésekkel. Az előírásoknak való megfelelés tanúsítása általában jelentős részt képvisel a termékek árában.

A tanuszodákban nem feltétlenül indokolt sok százezer forintért beszerezhető startköveket alkalmazni. Erre a célra tökéletesen megfelelő megoldást jelenthet a képen látható, cégünk által saválló acélból tervezett és gyártott egyszerűbb típus is. Ezek is kiválóan alkalmasak arra, hogy a medence szélén könnyen felszerelhetők legyenek. A csúszásmentesítésük megoldott, kapaszkodók rögzítésre alkalmas felületekkel rendelkeznek, számozásukra is több lehetőség választható. Így ezen startkövek jól alkalmazhatók az iskolai uszodai oktatásra, de akár úszóversenyek lebonyolításra is.

Teljesítik azokat a legfontosabb FINA előírásokat, amelyek szerint a rajthelyek merev anyagból és kivitelben kell készüljenek, a rugózó hatás nem megengedett. A rajthelyek vízszint feletti magassága a beépítési körülményektől függ. Az előírások szerinti 0,5 – 0,75 méter közti magasság könnyen biztosítható. A startkő felületére vonatkozó 0,5 x 0,5 méter, vagy annál nagyobb méretelőírás is teljesül. A csúszásmentesítésre olyan műanyag bevonatot használunk, amely tartós megoldást eredményez. A dőlésszög nem állítható, így az előírás szerinti maximális 10 fokra a beépítés során kell ügyelni. A hátúszás számára alkalmassá tehető, erre a célra kiegészítő opcionális elemet lehet rá szerelni. A startfejessel indulók számára fogantyú szerelhető fel a startkő oldalaira.

Anyaga 1.4401/1.4404 rozsdamentes acél. Felületkezelése az esztétikus megjelenés érdekében üveggyönggyel szórt.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik