Szellőzőpanelek

Az iparban a szellőzéstechnológia fejlődése új anyagok, korszerű műszaki megoldások alkalmazását eredményezte. A cégünk által tervezett és gyártott rozsdamentes alapanyagból készülő szellőző rácsok, panelek és tornyok örvendetes módon egyre több területen vannak elterjedőben.

A rozsdamentes acél, egy nemes acél!

Szakmaterületenként változó, hogy a rozsdamentes anyagok alkalmazásából levezethető előnyök milyen módon jelennek meg. A nemesacél szellőző panelek, s belőlük építhető tornyok az alábbi előnyös jellemzőiknek köszönhetik egyre növekvő népszerűségüket:

1. Hosszú élettartam
A rozsdamentes anyagból készülő, általában külső terekben elhelyezkedő szerkezetek esetében szinte korlátlan élettartammal számolhatunk.
2. Higiéniai szempontok
Az energetika, az élelmiszeripar, a vegyipar, a gyógyszergyártás, a feldolgozó ipar által előállított termékek raktározása, kis- és nagykereskedelmi forgalmazása során szükséges szellőzési feladatok higiéniai szempontból is a rozsdamentes anyagok alkalmazását követelik meg.
3. Karbantartásmentes üzem
A szellőző berendezések, nagy ipari rendszerek levegő belépő, vagy éppen kilépő pontján elhelyezkedő szellőző panelek hosszú élettartamát a gazdaságossági szempontokon túl az üzembiztonság, a folyamatos rendelkezésre állás követelményei is indokolják.
4. Esztétikus megjelenés
A tiszta felületű szellőző tornyok önmagukban kellemes látványt nyújtanak, amelyet -szemben más megoldásokkal- hosszú időn keresztül meg is őriznek.

1. kép: Z-szellőzőpanel

Ipari célra nem is gyártunk más alapanyagból szellőző paneleket, kizárólag nemesacélból. Ennek fő oka, hogy a környezeti terhelésnek jól ellenálló, gyakorlatilag nem korrodálódó felületű nemesacélok kis karbantartási igénye és mindemellett könnyen tisztíthatók. Termékeink kifejlesztése során éppen ezért nem a silányabb alapanyagok alkalmazásával próbáltunk az áron csökkenteni. A szellőzőpanelek racionalizálása során a konstrukciós megoldások optimalizálására fektettük a hangsúlyt. Ennek köszönhető termékeink kedvező árfekvése.

A moduláris DL-szellőzőpanel rendszer

Az általunk kifejlesztett szellőző panelek, s a belőlük készíthető tornyok esetében az esztétikai szempontok mellett igyekeztünk a széleskörű felhasználhatóság, a gyors telepíthetőség, valamint a betörések elleni biztonság követelményeit messzemenőkig teljesíteni.

2. kép: L-szellőzőpanel

A modul elemekből felépülő panelek széles méretválasztékot tesznek lehetővé, szinte bármilyen egyedi méretű rács rövid szállítási határidővel előállítható. A szellőző rácsok lamellái mögött különböző lyukmérettel rendelkező fémhálók helyezhetők el annak érdekében, hogy megakadályozzuk kisebb testű madarak, vagy akár rovarok bejutását az épületbe. A konstrukciós kialakítás nyomán elszennyeződés esetén nagyon könnyen cserélhetők ezek a madár- és rovarvédő rácsok.

A lamellatartók belülről való rögzítése nyomán a beépítés helyei kívülről hozzáférhetetlenek, ezzel is csökkentve a szellőzőrácson való bejutás esélyét illetéktelenek számára.

Az szellőzőpanelek keretprofiljai előre megszabott méretű nyílásba helyezhetők (L-panelek), vagy homlokfelületre illeszthetők (Z-panelek) egy 20 mm széles dekoratív takaró szegéllyel, amely a nyílásokon esetlegesen előforduló hibákat hivatott eltakarni.

3. kép: Z-szellőzőpanel falba süllyesztve

A Direct-Line Kft. által gyártott L- és Z-típusú szellőzőpanelek házi szabvány szerinti méreteit és árait az alábbi táblázatok tartalmazzák:

A moduláris DL-szellőzőrendszerek lehetővé teszik, hogy a fenti panelek segítségével sokszög alakú tornyok építhetők össze, amelyeket külön erre a célra készülő sarok-összekötő elemekkel lehet összecsavarozni. Ezeknek a tornyoknak a lefedésére is számos műszaki megoldás közül választhatnak a felhasználók.

Amennyiben szellőző panelek, tornyok telepítésének kérdése a munkája során felmerül, kérje ingyenes szakmai segítségünket, keresse szakembereinket!

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik