Szellőzőtornyok

A légtechnikai rendszerek belépési és kilépési pontjaként alkalmazott rozsdamentes acél lamellafejek és a hozzájuk kapcsolódó tartószerkezetek hosszú élettartamuk és esztétikus kivitelük miatt Nyugat-Európában és hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Különböző alapú, magasságú és tetővel ellátott szellőzőfejeinket elsősorban ipari létesítményeknél, illetve alagútrendszerek friss-levegő táplálásánál alkalmazzák. Cégünk vállalja épületek szellőztetésére és hűtésére szolgáló tornyok gyártását és telepítését. Ügyfeleink igényeinek pontos felmérését követően küldünk részletes műszaki dokumentációt és árajánlatot.

A DL_szellőzőtornyok főbb tulajdonságai

  • Anyaguk: rozsdamentes acél
  • Önhordó konstrukció
  • Hosszú élettartam
  • Belül elhelyezett védőhálóval rendelkeznek
  • Csiszolt felületű kivitel
  • Eltérő geometriai kivitelből lehet választani (pl. hengeres/szögletes forma)

Geometriai kivitelek

Felépítés
A kültéri felhasználásra készülő szellőzőfejek három fő része: szoknya, lamellafej és a tető.

Lamellás szellőzőfejek
Szellőtornyok egyik fontos jellemzője a kifúvási keresztmetszet és az átfolyási keresztmetszet aránya, amely tényező a cégünk által gyártott lamellafejek esetében 1.50, 2.25 és 3.00 is lehet.
A szellőzőfejet 30-45 fokos dőlésszögű csiszolt lamellák alkotják, amelyek egymástól méretezés alapján különböző távolságra helyezkednek el. A lamellák számát és dőlésszögét a torony keresztmetszetén átáramló levegőmennyiség függvényében határozzuk meg. A német DIN 1964 szabvány szerint a lamellafej 3000 mm toronymagasságnál kezdődik. Minden szellőzőfej a lamellás részen 10x10x1 mm méretű rozsdamentes acélhálóval védett, így a szellőzőrendszer higiéniai tulajdonságainak megőrzése lényegesen könnyebb feladat és így megakadályozható esetleges idegen tárgyak bekerülése is. D = 1200 mm-es átmérőtől a fejeket belső kerettel merevítjük.
A tornyok magasságát és a lamellaszámot a szükséges kifúvási keresztmetszet és a választott fej típusának ismeretében határozzák meg szakembereink.

Tetők
Az alábbi tető típusok a legnépszerűbbek, melyeket az épületek és a beépítési helyszín jellegétől, építészeti stílusától függően választanak ki. Igény szerint ezektől eltérő geometriájú tetők gyártását is vállaljuk hozott műszaki rajz alapján.

Különböző rögzítési módok

A. Rögzítés alapzatba betonozott falkarmokhoz

B. Talpgyűrű csavarozása alapzathoz

C. Csőkarimás csatlakozás

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik