DL-Töltőkarok

A DL-töltőkarok megfelelnek a legszigorúbb közúti és vasúti szakhatósági előírásoknak, európai szabványoknak és alkalmasak a legkülönbözőbb tulajdonságokkal rendelkező folyadékok átfejtésére. Az alsó és felső DL-töltőkarok alapkivitele rendelkezik minden olyan funkcióval, amit a többi, kereskedelmi forgalomban kapható töltőkar esetében opcióként kínálnak.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE

Kiegyensúlyozás és biztonság
A nehéz részegységek kiegyensúlyozása saját fejlesztésű, mérnökileg méretezett rugóerőtárolóval történik. A rugóerőtárolók karon elfoglalt helyének tervezésekor fontos szempont volt számunkra a maximális biztonságra való törekvés. A kar alaphelyzete a felső holtpont, a pneumatikus munkahenger meghibásodása esetén sem balesetveszélyes. A hirtelen megszűnő levegőnyomás hatására sem zuhan le a kar, a rugóerőtároló megtartja a szerkezet súlyát.
A DL-rugóerőtárolók méretezéséről itt olvashat: Cikk: DL-rugóerőtároló méretezése

Méretek és kivitelek
– jellemző méretek: NA80, NA100 és NA150
– anyagok: szénacél (S széria) és rozsdamentes acél (R széria)
– jobbos vagy balos kivitel, annak függvényében, hogy a befordító mozgás melyik irányba történjen

Letölthető ismertető

Felszereltség
A DL- töltőkarok tűzvédelmi szempontból megfelelően kialakítottak, csöpögés-mentesítettek és túltöltésgátlóval vannak felszerelve. Biztonságtechnikai és kényelmi szempontból is fontos, hogy a töltőkaron található az elzárószelep. A biztonságot szolgálja a töltőkarjainkra opcionálisan szerelhető figyelmeztető légkürt is, amely a függő vezérlőről működtethető. Opcionálisan rendelhető fűtött töltőkar változat is, ami a különböző átfejtendő közegek termikus szabályozását teszi lehetővé.
Bővebben a biztonságtechnikai előírásokról…

Vezérlés
A felső DL-töltőkarokat az automatikus működtetés érdekében saját gyártású függővezérlővel látjuk el, amelynek előnye, hogy a karok kényelmes pozicionálását teszi lehetővé. A vezérlőpanel gyors- és lassú-menetet is biztosít, valamint vész-stop kapcsolóval van látva.

Működtetés

A DL-töltőkarokat kézi működtetésre terveztük, kezelésüket egyetlen ember rendkívül egyszerűen el tudja látni. A felső DL-töltőkarok 3 tengely mentén történő rásegítő mozgatása pneumatikus, vagy hidro-pneumatikus vezérléssel történhet. A beépített 4 db forgócsukló közül kettő a vízszintes, kettő pedig a függőleges tengely körüli forgást biztosítja. Így oldható meg minimális emberi erő befektetésével kar a dómnyílás fölé való pozicionálása. A töltendő közeghez választott gumi borítású kónusszal történik a töltőkar dómnyíláshoz való csatlakoztatása. A töltőcső az egyenesbevezető mechanizmus segítségével mindenkor megőrzi függőleges helyzetét. A kar gyors és lassú menet szerinti mozgatása történhet pneumatikus vagy hidro-pneumatikus működtető mechanizmussal. A hidro-pneumatikus működtetési elv a pneumatikushoz képest még harmonikusabb, jól szabályozható mozgatást tesz lehetővé, valamint elkerülhetővé válik a kar túllendülése az olaj csillapító hatásának köszönhetően.

DL-felső töltőkar működtetéséről készült bemutató videót az alábbi linken tekintheti meg:


DL-alsó töltőkar működtetéséről készült bemutató videót az alábbi linken tekintheti meg:


Gázpára visszavezetés
A DL-töltőkarok alapkivitelben a levegő és páragőz visszavezetésére szolgáló un. gáz inga vezetékkel vannak felszerelve. Maró vagy mérgező közegek (pl. szénhidrogének) esetén különösen nagy szükség van erre az általában gumiból készülő visszatérő vezetékre, hogy a töltési vagy átfejtési folyamat közben az egészségre káros gázpára ne szökhessen ki a környező levegőbe. Ily módon a töltés és átfejtés zárt rendszerű, a környezet megóvása és a légszennyezési előírások betartása mellett a sokszor nagyon értékes átfejtendő anyag vesztesége is csökkenthető.

Habzásgátlás
Az átfejtendő közeg habzásának gátlása a kifolyócső meghosszabbításával és egy speciális, a töltött közeghez igazodó végződés kialakításával történik, ami lehet T-idom vagy 45 fokos V-idom. A töltőkar kónusz alatti részén csörlővel működtetett teleszkóp gondoskodik arról, hogy a kiáramló közeg a tartályba megfelelő módon áramolhasson be. A felhabosodásra nem hajlamos anyagok esetében a teleszkópos kifolyócső alkalmazása nem szükséges.

A Kónusz
A felső töltőkarokat igény esetén úszókónusszal szereljük, amely követi a terhelés hatására változó magasságú tartályok töltés közbeni mozgását. A súlycsökkentés érdekében a kónusz kúpszöge nagyobb, mint a korábbi változatoknál, ami gyorsabbá és rugalmasabbá teszi a dómba helyezés folyamatát. A DL-töltőelemek tervezése során fontos szempont volt, hogy a használatot akadályozó mindennemű meghibásodás gyorsan orvosolható legyen. A csereszabatos alkatrészekből felépülő karok előnye, hogy bármely kopó, vagy más okból meghibásodó alkatrész gyorsan kicserélhető, s ezzel az üzemből való kiesés ideje jelentősen csökkenthető.

Különböző anyagok
A töltőkarok szénacél alapkivitelénél is rozsdamentes acélból gyártjuk az erős korróziónak kitett alkatrészeket. A különböző agresszív közegekben való felhasználásra rozsdamentes vagy saválló acélból is készülhet a komplett töltőkar.

Szállítás és Szerelés
A DL-töltőkarokat előre beállított, beszabályozott, összeszerelt állapotban, speciális keretben szállítjuk. Olyan egységeket készítünk, amelyek szabványos, normál méretű teherautóval szállíthatók.

Szakszerű méretezés

Az átfejtendő közeg fizikai és kémiai jellemzői, az elvárt kapacitás és nyomás értékek meghatározzák az egyes elemek – tömítések, forgócsuklók és csövek – alapanyagát és méreteit. A DL-töltő- és átfejtőkarok fejlesztésénél törekedtünk megoldást találni minden lehetséges felmerülő logisztikai feladatra. Mérnökeink szaktanácsadással szívesen állnak rendelkezésére, kérjen személyes találkozót: IDŐPONT KÉRÉSE

Főbb jellemzők összefoglalva:
– kielégítik a legszigorúbb közúti és vasúti szakhatósági előírásokat
– erős korróziónak kitett alkatrészek szénacél kivitelnél is rozsdamentes acélból készülnek
– kiegyensúlyozása rugóerőtárolóval történik
– munkahenger meghibásodása esetén sem balesetveszélyes
– tűzbiztos, csöpögésmentes, túltöltésgátlóval felszerelt
– elzárószelep a töltőkaron
– opcionálisan figyelmeztető légkürttel felszerelve
– űrszelvényen kívüli elhelyezés
– egyszerű és kényelmes működtetés
– gyorsan és rugalmasan csatlakoztathatóság
– 3 tengely mentén pneumatikus vagy hidro-pneumatikus működtetéssel
– jól szabályozható, harmonikus mozgatás, túllendülés meggátolható
– opcionálisan fűthető változat is rendelhető
– páragőz visszavezetésre gáz inga vezeték
– teleszkópos töltőkar meghosszabbítás
– habzásgátlás az átfejtett közeghez igazodó végződés segítségével
– függővezérlővel bárhonnan vezérelhető töltőkarok
– vezérlőn gyors- és lassúmenettel és vész-stop kapcsoló
– csereszabatos szerelt kónusz
– úszókónusz, ami követi a teherautó mozgását töltés közben
– méretek: NA80, NA100 és NA150
– anyagok: szénacél (S széria) és rozsdamentes acél (R széria)
– jobbos vagy balos kivitel, annak függvényében, hogy a befordító mozgás melyik irányba történjen
– töltőcső az egyenesbevezető mechanizmus segítségével mindenkor megőrzi függőleges helyzetét

VISSZA A TÖLTŐÁLLOMÁSOK FŐOLDALRA

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik