Szerző:

Üzemi gyakorlat: Hegesztéstechnika

Acélszerkezetek összeállításakor kulcsfontosságú technológiának számít a hegesztés. A megfelelő technológia megválasztása többek között függ az anyagtól, az alapanyag vastagságától, valamint a varrat minőségi követelményeitől.

Ezen az üzemi gyakorlaton nem csupán a Hegesztő szakképzésen résztvevők számára nyílt lehetőség a különböző hegesztéstechnológiák kipróbálására, hanem az Ipari gépész és Gépésztechnikus szakos tanulók is kipróbálhatták magukat.

Minősített hegesztőüzemünkben szakembereink bemutatták az alapvető technológiák, mint a gáz-, az AWI és AFI hegesztés. Ezt követően a képen látható módon tanulóink megragadhatták az alkalmat a gyakorlásra, kérdések feltevésére, konzultálásra.

Az alábbi képen tanulónk éppen a hazai hegesztő szakmában még nem elterjedt lézerhegesztést próbálja ki, amely a legnagyobb sikernek a örvendett. A korszerű technológia első kipróbálása után mindenki egyetértett, hogy ez a hegesztési eljárás a legkönnyebben elsajátítható, amellyel a legesztétikusabb varratok hozhatók létre.

A cégünk által gyártott rozsdamentes medencék és jakuzzik varratait is lézerhegesztési technológiával hozzuk létre a szigorú vízzárási és esztétikai követelményeknek való megfelelés érdekében.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik