Szerző:

Válasszuk a saválló folyókát!

A koronavírus járvány számos tanulsága és következménye látszólag igen távol eső területeken is érezteti hatását. Így például a cégünk által gyártott rozsdamentes folyókák piacán is megerősödni látszik az igény a saválló termékek iránt. Akik korábban feleslegesnek ítélték savakkal, lúgokkal nagyobb ellenálló képességgel rendelkező un. saválló anyagok használatát az olyan hétköznapi termékekben, mint amilyenek a folyókák is, ma egyre inkább belátják ennek indokoltságát.

A lezajlott koronavírus járvány és a még esetlegesen jelentkező fertőzések miatt egyre nő a fertőtlenítés szerepe minden területen. A fertőtlenítőszerek pedig céljuknak megfelelően nem csak a kórokozókat pusztítják el, hanem az ennek kitett tárgyak felületén is kifejtik hatásukat.

A nagy ellenálló képességgel rendelkező saválló folyókákat jellemzően olyan helyeken használják, ahol a higiéniai követelmények magasak, mint az élelmiszeriparban, az egészségügy, a gyógyszeripar, a vegyipar különböző területein.

A kommunális célú létesítmények tervezése és kivitelezése során is egyre gyakrabban merül fel az igény az olyan tulajdonságú termékek iránt, amelyek követelményeket jószerivel csak a saválló acélanyagok, az azokból készült műszaki megoldások teljesítik.

Jóllehet, néhány százalékkal ugyan drágább a saválló kivitelű, (1.4401/1.4404/1.4571) anyagminőségű folyóka, mint a csak rozsdamentesnek nevezett (1.4301/1.4306/1.4541) anyagminőségből hagyományosan készülő változata, de a fertőtlenítő szerek egyre gyakoribb és kiterjedtebb használata miatt az árkülönbséget messze meghaladó az előnye. Bővebben a rozsdamentes és saválló acélok közötti különbségről és a kiválasztási szempontokról az alábbi írásunkban olvashat:

Cikk: Rozsdamentes és saválló acélok kiválasztása
http://www.dldh.hu/rozsdamentes-es-savallo-acelok-kivalasztasa

A saválló folyókák használatának bővülése, a sorozatgyártás feltételeinek a javulása pedig elvezethet mind az alapanyagok, mind a gyártási költségek csökkenéséhez is. Azt javasoljuk tehát minden felhasználónak, hogy folyóka rendszerének tervezésekor vegye figyelembe a fenti szempontokat is. Gyakorlati tapasztalatunk az, hogy a megtakarítási lehetőségek nem az alapanyag kiválasztásában rejlenek, hanem a folyóka rendszer kialakításának a tervezésében. Sokszor alkalmaznak indokolatlanul drágább sávfolyókát ott, ahol a résfolyóka is tökéletesen képes ellátni a reá háruló feladatot. A sávfolyóka szélességének a helyes megválasztásával is tetemes költségek spórolhatók meg. Tervezési segédletünk és a folyókarendszer elemeinek műszaki jellemzői a Direct-Line katalógusában találhatók:

Padlóösszefolyó rendszerek katalógus
http://www.dldh.hu/wp-content/uploads/2019/09/dl_folyoka_katalogus.pdf

Cégünk szívesen ad szakmai tanácsokat, konkrét megoldási javaslatokat a hozzánk fordulóknak.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik