Hűtőtornyok

Rozsdamentes nyitott rendszerű hűtőtornyaink a bevezetett víz visszahűtésére szolgálnak. Nagyfokú korrózióállóságú rozsdamentes acélokból készülnek, amelyek hosszú élettartamot garantálnak.

Hűtési folyamat leírása
A hűtési eljárás során a vizet a párolgást elősegítő, felületnövelő betétre (speciális műanyag betét) permetezzük, mely biztosítja a hűtendő víz és a hűtőlevegő nagy felületen történő érintkezését. A betéten lecsurgó víz találkozik a ventilátor által ellenáramoltatott levegővel. A kialakuló hőcsere következtében a víz lehűl. A speciális műanyag betét egyúttal megakadályozza, hogy a levegő által elragadott vízcseppek távozzanak a rendszerből.

Hűtőtorony felépítése
A hűtőtorony alján a rozsdamentes acél csepptálca található, felette a felületnövelő, párolgást elősegítő betét és a vízpermetező rendszer helyezkedik el (a képen látható torony befoglaló méretei hxszxm: 1500 x 1500 x 1780 mm), a hűtőtorony felső részében az axiál ventilátor helyezkedik el. A párolgás és légáram által kihordott vízmennyiség pótlását utántöltő úszó szelep automatikusan végzi.

A mindenkori megrendelői igények szerinti hűtőtornyot megtervezzük, legyártjuk és telepítjük.

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik