CSR – Társadalmi felelősségvállalás

CSR (Corporate social responsibility), magyarul társadalmi felelősségvállalás az a tevékenység, amelynek során az üzleti élet szereplői önkéntesen, egyfajta társadalmi munkában tesznek lépéseket az őket körülvevő szűkebb – tágabb társadalmi környezet életszínvonalának javítása céljából.

Az immáron több mint 20 éves Direct-Line Kft. megalakulása óta foglalkozik kutatás-fejlesztési tevékenységgel. Így akár törvényszerűnek is tekinthető, hogy a kutatás-fejlesztési, innovációs környezet színvonalának emelése érdekében vállaljunk feladatokat. A hazai innovációs teljesítmény, az innovációs lánc szakadozottsága, az innováció állami ösztönzői és szabályozási környezete, de tágabb értelemben a hazai felsőoktatás és tudománypolitika helyzete egyaránt elmarad az általunk kívánatosnak tartott színvonaltól. Számunkra tehát ezek a területek jelentik azt a terepet, ahol a társadalmi felelősségvállalás keretében dolgoznunk kell.

Az elmúlt néhány évben végzett társadalmi tevékenységünk elismeréseként ügyvezetőnk személyében meghívást kaptunk a Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs Tanácsadó Testületébe, s őt kérték fel a Magyar Innovációs Szövetség K+F tagozatának újjászervezésére is. A jelenleg zajló stratégiai tervezések kapcsán számítanak véleményünkre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Felsőoktatási szakkollégiumában, valamint az Amerikai Kereskedelmi Kamarában is.

Kutatás-fejlesztési, valamint oktatási tevékenységünk elismeréseként a tavalyi esztendőben három hazai egyetem ajánlására elnyertük a Kármán Tódor-díjat, de elismerésként tekintünk arra is, hogy a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának kihelyezett Termék- és technológia fejlesztő laboratóriuma vállalatunk központjában működik.

A társadalmi felelősségvállalás keretében megfogalmazott gondolataink, stratégiákkal kapcsolatos véleményünk részletesen itt található:

Közéleti tevékenységünk

Részvétel más szervezetek munkáiban

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik