Módszeres mérnöki tervezés

A Direct-Line Kft. gyártási üzletágának tevékenységi körébe elsősorban rozsdamentes anyagokból, egyedi vagy sorozatgyártásban készülő termékek, berendezések előállítása tartozik. A fő felvevő piaca ezen termékeknek az építőipar, az élelmiszeripar és a vegyipar.

A kutatás-fejlesztési üzletágunk különböző gépipari termékek tervezésével és gyártástechnológiák fejlesztésével foglalkozik. A termékekre vonatkozó specifikáció összeállítása, a forma- és konstrukciós tervezési feladatok elvégzése, a gyártáshoz szükséges technológiák kidolgozása egy sor olyan műszaki fejlesztési feladatot jelent, amelyek eredményeként eljuthatunk a megbízás tárgyát jelentő termék prototípusáig. A gazdaságos sorozatgyártás előfeltétele a prototípuson elvégzett vizsgálatok kiértékelése, az így megszerzett ismeretek figyelembevételével a szükséges módosítások, optimalizálási eljárások végrehajtása.

Az általunk fejlesztett rozsdamentes acéltermékek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a szénacélból készült kivitellel szemben. Az előnyök nagy része magának az alapanyagnak a sajátos tulajdonságaira vezethető vissza.

A termékfejlesztés során az alábbi szempontok jelennek meg:

  • korrózióálló;
  • esztétikus megjelenés;
  • tartós kivitel;
  • kéziszerszámokkal nehezen megmunkálható, ezért lopás- és vandál-biztos;
  • gazdaságos;
  • a szénacélokhoz viszonyított nehezebb megmunkálhatóság és a magasabb ár miatt az alkalmazásuk nagyobb körültekintést kíván.

A tervezési megbízások az alábbi főbb területekre terjednek ki:

Egyedi kivitelű utcabútor családjaink közé tartoznak az újszerű design szerinti pavilonok, korlátrendszerek, burkolati rendszerek, szökőkutak, folyóka rendszerek, térvilágítási- és hangoszlopok, kül- és beltéri bútorok, szellőzőtornyok, stb.

A fejlesztéseink másik nagy területe a szennyvíztechnológiai berendezésekre terjed ki.

Az energetikai területen alkalmazható saját termékek mellett cégünk gyakran kap megbízást egyedi berendezések tervezésére és gyártására, mint például különböző hőcserélők, alternatív energia hasznosító berendezések, mint pl. a napkollektorok.

Cégünk kutatás-fejlesztési üzletágának rendkívül nagy előnyt jelent a gyártási üzletág szellemi és termelői kapacitása. Így a fejlesztés és tervezés mellett gyakran magunk végezzük el a termékek prototípus szintű kivitelezését, akár kis- és közepes sorozatban való gyártását is. Az élelmiszeripar és a vegyipar területén zajló nagyobb léptékű beruházásokban cégünk lakatosipari szerkezetek tervezését, gyártását és helyszíni telepítését látja el.
Az egyedi igények szerint megvalósult projektjeink során megszerzett szakmai tapasztalatainkat és piaci ismereteinket jól felhasználhatjuk a saját termékeink tervezése során is.

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik