Szerző:

A Direct-Line Kft. a Kármán Tódor-díj 2012. évi díjazottjai között

A társadalmi felelősségvállalás keretében adományozható legmagasabb állami elismerés a Kármán Tódor-díj, amelyet a hazai oktatás, képzés, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő munka elismeréseként kaphatnak meg a gazdasági élet szereplői. A díj 2000-ben történt alapítása óta a mindenkori oktatásért felelős miniszter évente maximum öt kitüntetést ítél oda az arra érdemes szervezeteknek, magánszemélyeknek.

Vállalatunk, a Direct-Line Kft. a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Gödöllői Egyetem javaslata alapján az idei esztendőben elnyerte ezt a rangos kitüntetést.

A díjátadóra december 18-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor. A díjazottakat és a vendégeket Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár, majd Dr. Pakucs János, a Kármán Tódor-díj szakmai kuratóriumának elnöke köszöntötte. A köszöntőket követően került sor a 2012. évi díjak átadására. Az idei évben 17 jelölt közül vállalatunkon kívül Kármán Tódor-díjat kapott Varga Zoltán vállalkozó, Dr. Kaáli Géza professzor, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., valamint a Hód-Mezőgazda Zrt.

A díjat átadó Dr. Pakucs János a Direct-Line Kft. méltatása kapcsán ismertette a vállalat és a hazai műszaki felsőoktatási intézmények példa értékű együttműködését a közös kutatás-fejlesztési tevékenység, valamint az oktatási feladatok ellátása során.

Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője a kitüntetés kapcsán kiemelte, hogy a vállalat továbbra is elkötelezett a kutatás-fejlesztés és a műszaki felsőoktatás ügye mellett, s aktívan részt kíván venni a színvonalas, gyakorlatorientált oktatás megteremtésében.

Dr. Kovács Zoltán

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik