Szerző:

Egy kihívásokkal teli projekt: Elkészült a zalakarosi MenDan Hotel SkyPool-ja

Megszámlálhatatlanul sok izgalmat és szakmai újdonságot rejtő projekt zárult le a napokban. Elkészült a SkyPool! A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel Zalakaros tulajdonosai nagyot álmodtak. Minden szempontból rendkívüli medence megvalósításával bízták meg cégünket. Ez az elhelyezését, szerkezetét és felszereltségét tekintve is páratlan élménymedence egész Európában egyedülálló.

A megvalósult SkyPool…

…és a terve

Amikor elvállaltuk a megbízást tudtuk, hogy ez a munka más lesz, mint az eddigiek. A terveken egy egyedi geometriai kialakítású, átlátszó aljú és oldalfalú medence szerepelt, amely a szálloda 5. emeletének szintjén kialakított tetőteraszon, művészien elrendezett oszlopok tetején foglalt helyet.
Nem törődve a kételkedő hangokkal, amelyek lehetetlen vállalkozásnak tekintették a projektet, lelkesen vágtunk bele a megvalósításba.

A zalakarosi MenDan exkluzív élménymedencéje

Arról már egy korábbi hírben beszámoltunk, hogyan szállítottuk le a medenceszerkezetet túlméretes szállítmányként. Ezt követően kezdetét vette a helyszíni telepítés, mely már önmagában a több emelet magasban lévő, tagolt és nehezen bejárható állványon is embert próbáló feladat volt. A naponta akár 20 fokot is elérő hőingadozás jelentős hőtágulást okoztott az acél szerkezetekben és a plexi táblákban, ami esetenként szinte ellehetetlenítette a munkát.

A sikeres próbaüzemet követően, a napokban szakembereink büszkén adhatták át kontinensünk egyik legimpozánsabb medencéjét, amely megvalósult formájában szebben tündököl, mint azt eleinte a tervek alapján elképzeltük.

Átlátszó felületek, exkluzív felszereltség

Amellett, hogy a medencéből páratlan kilátás nyílik a festői zalai tájra, számos egyéb élményt is tartogat. A medence átlátszó alja, valamint a medencét körülvevő üvegpadlós sétafolyosó egyaránt adrenalin löketet nyújt a pihenni vágyóknak.

Próbatöltés és az élményelemek próbaüzeme

A gyöngyszórt felületű rozsdamentes medence két különböző mélységgel rendelkezik. A mélyebb, plexi fenekű rész úszásra, a másik élményelemekben bővelkedő szegmens pihenésre szolgál. A sekélyebb vízben lévő, egyedi kialakítású csőpadokban elhelyezett saját fejlesztésű fúvókák a lapockát és a comb tájékát masszírozzák. A medence padlójába süllyesztett üstben nem csak az egyedi elrendezésű fúvókák, hanem a lépcsőben elhelyezett páratlan fényhatású lámpák nyújtanak rendkívüli élményt.

Medence működése és tartozékai

A plexi oldalfalakat kivéve, feszített víztükrű a medence. A szélein alábukó és lejjebb elvezetett víz, olyan benyomást kelt fürdőzés közben, mintha a víztükör a végtelenbe veszne és a horizonton tovább folytatódna, ezért is hívják ezt a megoldást „infinity pool”-nak.
Az esztétikus rozsdamentes ráccsal fedett csatornából a víz útja a gépházba vezet, ahol szűrést, fertőtlenítőszer hozzáadagolását és hőmérsékletének beállítását követően több szivattyú juttatja vissza a befúvókon keresztül a medencébe.

Kültéri medencénél elengedhetetlen tartozék a párolgás és a hőveszteség megakadályozására szolgáló takarás. A használaton kívüli takaró tárolására, a medencéhez illő, víz alatti, rozsdamentes tárolót alakítottunk ki. A vízen úszó takaró mozgatását a tárolóba rejtett, távirányítható csőmotoros mechanika végzi.

Várjuk a fürdőzési és üzemeltetési tapasztalatokat!

Az első vendégek a pünkösdi hétvégén birtokba vehették a medencét, bővebben erről a MenDan Instagram és Facebook oldalán tájékozódhat.

Kíváncsian várjuk a fürdőzési és üzemeltetési tapasztalatokat!

Vannak hasonlóan merész elképzelései álommedencéjét illetően? Vágjunk bele!

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik