Szerző:

Folyókák uszodatechnikai célra

Az elmúlt években sok tapasztalat képződött a rozsdamentes anyagok uszodatechnikai alkalmazásaival kapcsolatban. A fürdőkben szokásosan használt tisztító és fertőtlenítőszerek a folyóka rendszerekben is gyakran az előírás szerintitől eltérő koncentrációban fordulnak elő.

Ennek sajnos többnyire az a következménye, hogy a piaci forgalomban kapható rozsdamentes folyókák is idő előtt mennek tönkre. Már a felületen keletkező elszíneződések jelzik, ha ezek a kémiai szerek megtámadják a passzív réteggel bevont felszínt. A folyókák rendszeres tisztításával lényegesen meg lehet hosszabbítani azok élettartamát. Sokkal kényelmesebb megoldásnak bizonyult azonban, hogy a szokásosan alkalmazott 1.4301 (V2A) anyagminőség helyett egy némileg drágább, de lényegesen jobb ellenálló képességgel bíró anyagból készítjük el a folyókarendszer minden elemét. Az 1.4401/1.4404 (V4A) anyagból készülő folyókák ugyan csekély mértékben megnövelik a beruházási költségeket, azonban a hosszabb élettartam miatt mégis összességében gazdaságosabb megoldásról beszélhetünk. Az üzemeltetők számára pedig kifejezetten előnyös az, ha könnyebben tisztítható és karbantartható a folyóka rendszer.

A cégünk által gyártott rés- és sávfolyókák esetében kiváló lehetőség van arra, hogy a folyókatest, a rácsok, az elfolyást biztosító dobozok minden építő eleme olyan ellenálló képességgel rendelkező anyagminőségből készülhessen el, amely a beépítés helyén várhatóan előforduló mindenfajta terhelést tartósan el fogja tudni viselni. A termékeink modul rendszerű felépítése következtében a különböző anyagminőségű folyókarendszerek összeépítése, egyesítése is könnyen megoldható. A fentiekből következően az egyedinek tekinthető termékeink esetében nem csak a kiváló minőség garantálható, hanem az árszint sem lesz magasabb emiatt. A házi szabvány szerint készülő elemek mindegyike csereszabatos, a bővítések számára kellő tartalékokkal rendelkezik. A ÉMI által bevizsgált és minősítéssel ellátott folyókáink a nagyon különböző tulajdonságokkal jellemezhető szennyvizek, s más agresszív folyadékok összegyűjtésére és elvezetésére egyaránt alkalmasak.

Jogos elvárás ma a hazai beruházásoknál az, hogy igyekezzünk minél több hazai gyártású terméket beépíteni, a külföldi gyártmányokkal szemben a sajátjainkat előnyben részesíteni. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy cégünk rozsdamentes folyókái gazdaságossági és szigorúan szakmai szempontok alapján is jó eredménnyel veszik fel a versenyt külföldről behozott társaikkal. Ezt a kijelentésemet indokolja talán az a tény is, hogy mi magunk is egyre gyakrabban gyártunk folyóka elemeket külföldi megrendelésre.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik