Szerző:

Merénylet az exkluzív rozsdamentes medencénk ellen


A korábbiakban több hírben is beszámoltunk arról a kivételesnek tekinthető munkáról, amelyet a különleges kialakítású és elhelyezésű, “Fregatt” névre keresztelt medence elkészítése nyomán adtunk közre. Az egyedi kialakítású, exkluzív környezetbe tervezett rozsdamentes medence megrendelője a BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT. volt, a beruházás gazdája a Kalotherm Zrt, a medence tervezője pedig Németh Márta az YBL tervező Kft-től.

Cégünk sajnos az eredetileg vállalt határidőre legyártotta, s a helyszínre ki is szállította a medencét, ami a kivitelezés több hónapos késése következtében, így utólag már nagy hibának bizonyult. Az esetből levonható tanulságok miatt fontosnak tartjuk a tapasztalatainkat olvasóinkkal megosztani.

Az ez évi áprilisi kiszállítást követően csak október végén érkezett el a többi szakág a kivitelezésben odáig, hogy az üzembe helyezés feltételei megteremtődjenek. Mély megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a részben szálcsiszolt, részben pedig gyöngyszórt felületű díszítő elemek és medence test olyan mértékben szennyezett, olyan erőteljes ferrit fertőzést szenvedett, amilyennel még a hosszú pályafutásunk során magunk sem találkoztunk. Az történt ugyanis, hogy a kivitelezés véghajrájában munkaterület hiányában valaki a szénacél szerkezetének a gyártási helyéül éppen a mi medencénket nézte ki. Itt darabolta fel a szénacél alapanyagú előgyártmányokat, itt csiszolta meg azokat, s okozott ezekkel karcolásos sérüléseket az általunk nagy gondossággal elkészített exkluzív kinézetű medence szinte teljes felületén.

A fényképeken látható beégett szennyeződések olyan minősíthetetlenül alacsony munkakultúráról árulkodnak, amilyet korábban elképzelni se nagyon tudtunk. A sokkhatástól megszabadulva, a mai napig nem igazán értjük, hogy milyen szakmai felkészültség és általános emberi magatartás húzódhat meg egy ilyen barbár tett hátterében. A képen látható látvány egyértelműen mások munkája iránti tisztelet teljes hiányára utal.

A megrendelő kérésére a magunk részéről igyekeztünk minden általunk ismert és egyáltalán elképzelhető eszközt bevetni az okozott sérülések kijavítására, aminek eredményét az alábbi fotók örökítik meg:

Mint az a fényképek alapján látható, a felszíni fertőzések nyomai a szem számára viszonylag jól észrevehetetlenné váltak, azonban olyan káros hatásokkal jártak, amelyek következményei ma még kiszámíthatatlanok. Így a jövőben megkülönböztetett figyelemmel kísérjük nyomon e medencénk sorsát. Olyan tanulságok lehetőségét rejti magában ugyanis ez az eset, amelyekről vélhetően érdemes lesz legalább egy rövid hírben a maihoz hasonlóan beszámolnunk.

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik