Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Medence rácsok saválló acélból

Golyónyomással csúszásmentesített rozsdamentes acél medence rács
Golyónyomott rozsdamentes medencerács

Feszített víztükrű medencék rácsait ma már egyre nagyobb arányban rozsdamentes anyagból készült műszaki megoldásokkal szolgáljuk ki. Ennek az okait azokban az előnyökben kereshetjük, amelyeket az alábbi linken olvasható ismertetőnk tételesen felsorol:

A hagyományos medence rácsok jellemzően a folyóka szélességében elhelyezett olyan elemekből állnak, amelyek egyben a rács főbordáját adják, míg a hosszanti irányú mellékbordák csak az egyes elemek közötti távtartó szerepét töltik be. A képen látható rács esetében a főborda névleges mérete megegyezik a fogadó felület távolságával.

Infinity pool kialakítású, kültéri, emeleti rozsdamentes medence, panorámával
Rozsdamentes medencerács ejtett túlfolyó vályúban

Gyakran fordul elő, hogy a korábban elkészült rács fogadó felületei közötti távolság nem állandó, vagy szokatlan méretű. Ez esetben egyedi méretben kell az összes elemet legyártani, vagy éppen a telepítés során méretre igazítani.

Medence túlfolyó ívéhez igazodó rozsdamentes medencerács
Íves rozsdamentes alakú medence rács paraméteres modellje

Az alakos medencék esetében a kisebb rádiuszú ívek medence rácsai erősen változó szélességű rést eredményeznek, ha azokat állandó szélességű elemekből építjük össze. Extrém körülmények között akár az is előfordulhat, hogy a belső íven a rácselemek összeérnek, míg a külső íven az elfogadhatónál nagyobb rés keletkezik.

A parametrikus tervezésnek köszönhetően a rács minden lényeges adata megadható, így másodpercek alatt állítható elő az adott helyre szabott rács rajza, ami alapján a gyártása is gyorsan elvégezhető.

Keresztbordás medencerács zárszelvényből készült mellékbordákkal
Keresztbordás rozsdamentes medencerács

Ugyancsak az esztétikai szempontok hívták életre a képen látható medence rácstípust, amelynek még funkcionális előnyei is vannak. A medence használat során gyakori probléma, hogy a víz a rácselemeken kivezetődik, s nem az alatta lévő folyókába jut.

A képen látható megoldás esetében azonban a főborda irányára merőleges gátakat képeznek azok a zártszelvényből készült mellékbordák, amelyek hatékonyan képesek a víz folyóka feletti átbukását megakadályozni. A rács fogadó felületeiben meglévő méretbeli hibákat is sokkal könnyebb ezen rácstípus esetében korrigálni. Nem az összes elemet, azaz méterenként mintegy 30 rácstagot kell megmunkálni, elegendő az 5 db főbordát méretre igazítani.

Medencerács, ahol a főborda irányára merőleges gátakat képeznek a zártszelvényből készült mellékbordák
Hatékonyan nyeli el a víz folyóka feletti átbukását

Azt reméljük, hogy a rugalmas méretválasztékon túl a rácstípusban meglévő nagyobb kínálat miatt egyre többen választják az általunk tervezett és gyártott saválló medence rácsokat.