Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Élmény- és látványelemek

Mára közösségi- és wellness-fürdőkben alapkövetelménynek számít a kiemelkedő fürdőzési élmény, ami mindenkinek mást jelent! Tapasztalatból állíthatjuk ugyanis, hogy nincs két egyforma medence! Minden medence egyedivé tehető különböző élmény- és látványelemek beépítésével.

Szállodai és magán medencék esetében is egyre gyakrabban találkozunk az exkluzivitás jegyében egyedi igényekkel az élmény és a látvány fokozása érdekében. Az ilyen műszaki feladatokat örömmel vállaljuk, ugyanis cégünk élményelemeit maga fejleszti és gyártja. Ezekkel nem csupán saját nemesacél DL-medencéink, de más anyagból készült medencék is felszerelhetők, akár utólag is.

Amennyiben személyesen is megtekintené vagy kipróbálná élményelemeinket, látogasson el bemutatótermünkbe, vagy valamely általunk gyártott, nyilvánosan látogatható medencéhez.

Ülő- és fekvőhelyek

Saját tervezésű padcsaládunk lapocka-, gerinc- és combmasszázzsal is felszerelhető. A moduláris felépítése végtelen kombinációt tesz lehetővé és egyedi hosszban, ülőhely felosztásban rendelhető. Kisebb privát medencékbe, de közösségi fürdőkbe is ajánljuk.

Rozsdamentes csőpadcsalád tagjai üres medencében, renderelés
A DL padcsalád padjai különböző lezárásokkal

A padcsaládról bővebben itt olvashat!

A DL padcsalád padjai különböző lezárásokkal

Ülve pihenés helyett, inkább fekve napozna? Fejtámasszal ellátott napozó- és masszázságyainkon napozhat a hűsítő vízben, miközben átadhatja magát a testre szabott levegős masszázs funkció nyújtotta élménynek.

Az ülő- és fekvőhelyek kialakításának csak a képzelet szabhat határt. Ossza meg velünk elképzelését és mi valóra váltjuk.

Masszázs és ellenáramoltató

Terápiai céllal, vagy pusztán az élvezet kedvéért, akárhogyis, a pezsdítő masszázs serkenti a vérkeringést és számos pozitív hatása van testi és lelki egészségünkre. A felszálló légbuborékok is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, főleg, ha mutatós medencevilágítással fokozzuk a hatást.

Saját tervezésű és gyártású vizes, levegős és kombinált vizes-levegős élményelemeinkkel segítünk jakuzziját vagy élménymedencéjét elképzelése szerint testre szabni. Az élményelemek ülő- és fekvőhelyekkel is kombinálhatók.

Ellenáramoltató

Kis méretű medencékben is lehet úszni, sőt! A professzionálisan méretezett ellenáramoltató, más néven helybenúszó segítségével egy a folyó sodrásához hasonlítható ellenáram hozható létre, ami megfelel kényelmes tempózásra és az intenzív úszásra egyaránt, ígyprofi és hobbi úszók számára is élvezhető úszási élményt biztosít.

Nem csak kis oldalhosszú medencék esetében lehet indokolt a beszerelése. Olyan esetben is megfelelő választást jelenthet, amikor nem kívánjuk megszakítani úszásunkat a falnál történő sűrű fordulásokkal, inkább folyamatos egy irányba mutató mozgást szeretnénk végezni.

A piacon fellelhető kompakt ellenáramoltató egységekkel ellentétben a cégünk által kifejlesztett rozsdamentes ellenáramoltató számos hatásfok növelésére és energia megtakarításra irányuló megoldást tartalmaz, ami hozzájárul a környezetkímélő üzemeltetéshez.

Lámpák

Teremtse meg egyedi világítással a pillanathoz illő hangulatot! Sokan alábecsülik a fény jótékony gyakorolt hatását, de tagadhatatlan, hogy a jól megválasztott fénytechnika befolyásolja a kedélyállapotunkat és nagy mértékben növelheti a fürdőzés élményét is. Éjszakai fürdőzéshez exkluzív látványosságként szolgálhat a pazar megvilágítás, kiváltképpen, ha a medence átlátszó oldalfallal vagy aljjal rendelkezik.

Két különböző méretű LED lámpát kínálunk, egy kicsit és egy nagyot, melyek három különböző beépítési módban szerelhetők a medencébe. Színűk és fényerejük központi elektronikával vezérelhető, így a mindenkori hangulathoz és napszakhoz igazodó világítási kép választható.

Teljesítményük: ~ 4 – 6,5 [W], Fényerejük: ~ 480 – 2300 [cd]

Beépítési módok

 1. Medence / jakuzzi sík vagy íves falába vagy aljába szerelve
Nemesacél, hengeres, vízzáró medencevilágítás, LED technológiával, RGB színekkel
Medence sík vagy íves falába vagy aljába szerelt lámpák

2. Lépcső függőleges / vízszintes síkjába illesztve

Rozsdamentes LED RGB medencevilágítás beépítve előről és hátulról
Lépcső függőleges / vízszintes síkjába illesztett lámpák

3. Álló vagy dönthető lámpaházba szereltve

Saválló, lábon álló, dönthető medencevilágítás lámpa család, két méretben, RGB led technológiával
Álló vagy dönthető lámpaházba szerelt kis és nagy lámpák

A lámpatestek mindhárom beépítési módban egyszerűen szerelhetők vagy cserélhetők a medence vízének leengedése nélkül, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes üzemeltetést.

A medencevilágításról bővebben itt olvashat!

Átlátszó felületek

Rendkívüli élmény egy átlátszó padlójú vagy oldalfalú medencében úszni. Példaképpen az általunk gyártott és telepített Sky Pool medence mindkét megoldást tartalmazza.

A látvány megfelelően megválasztott medencevilágítás segítségével még exkluzívabbá varázsolható.

Vízköpők, nyakzuhanyok, gombák

Ha csobogó vízesésre vágyik medencéjében, a saját fejlesztésű rozsdamentes vízköpők, nyakzuhanyok, gombák és vizigombák elhozzák Önnek ezt az élményt! Nyakzuhanyaink a medence peremén bárhol elhelyezhetők, de a relaxáló élmény érdekében ügyfeleink többnyire ülőhelyek fölé szokták kérni. A különböző típusú és méretű gombák vízfala alatt többen is hűsölhetnek.

Padlóbefúvó

Műszaki jellemzők:

 • Anyagminőség: 1.4401, 1.4404, 1.4571, igény esetén eltérő anyagminőség választható
 • Felület: Savazott, a látható felület szálcsiszolt
 • Rögzítés: Beragasztható PVC elemhez csavarozva, rendkívül gyorsan telepíthető
 • Külső tárcsa átmérője: 100 mm
 • Átömlő átmérője: 40 mm
 • Zárókúp szöge: 35 fok
 • Átfolyás: 0-8,1 m3/h, fokozatmentes szabályozhatóság
 • Magasság: zárt állapot: 5 mm, nyitott állapot: 12 mm
 • Csatlakozás: Ø40-100 mm belső átmérőjű csövekhez
 • Szint szabályozása: Speciális kulcsot biztosítunk a résméret állítására

Főbb előnyök:

 • Saválló rozsdamentes alapanyag
 • Biztonságos
 • Üzem közben is elzárható, visszaáramlás megakadályozható
 • Esztétikus, elegáns kivitel
 • Rés növekedése az elfordulás mértékével arányos, szabad szemmel jól érzékelhető
 • Rejtett rögzítés