Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Tartozékok, kiegészítők

Lépcsők és létrák

Szabja testre saját elképzelései alapján rozsdamentes DL-medencéjét, ehhez különböző belépési lehetőségek közül választhat, amelyek biztonságos és kényelmes módját nyújtják a medencébe való bejutásnak és a medencéből való kilépésnek. Minden lépcsőnk és létránk csúszásmentesített lépésfelülettel rendelkezik, melyekhez testreszabott kapaszkodókat és korlátokat kínálunk.

Lépcsők
 • Lépcső teljes medence oldal szélességben
 • Saroklépcső, egyenes vagy köríves lépcsőfokokkal
 • Medence oldalából kiugró lépcső
Létrák
 • Medence oldalfalára szerelt létra, amelynek fokai helytakarékos megoldásként lehetnek függőleges elrendezésűek vagy egymáshoz képest távolságba eltolva
 • Medence oldalfalába kialakított zsebes létra kapaszkodó korláttal
DL_lepcso_rovid_oldalon
DL_2_lepcso
Nyakzuhany3
DL_medence_a_tetore_9
saroklepcso
DL_Saroklepcso_vilagitassal
DL_Lepcso_labmosoval
Zsebes létra a medence falában
zara_belteri
previous arrow
next arrow
DL_lepcso_rovid_oldalon
DL_2_lepcso
Nyakzuhany3
DL_medence_a_tetore_9
saroklepcso
DL_Saroklepcso_vilagitassal
DL_Lepcso_labmosoval
Zsebes létra a medence falában
zara_belteri
previous arrow
next arrow

Medencerács

A rozsdamentes DL-medencerács feszített víztükrű kültéri vagy beltéri medencék túlfolyó rácsaként egyenes és különböző sugarú íves vályúkban egyaránt elhelyezhető. Harmonikus, egységes képet alkot az azonos nemesacél anyagból készült medencével, exkluzív megjelenése luxus kivitellé teszi. Teherbírása és élettartama többszöröse a ma elterjedt műanyagokénak, ugyanis nem sérülékeny, jól ellenáll a mechanikai behatásoknak. Alacsonyak az üzemeltetési és karbantartási költségei is, mert ellenáll a vegyszereknek és az UV-fénynek. Mindemellett könnyebben tisztítható és higiénikusabb megoldás a piacon fellelhető alternatívákhoz képest, ugyanis az antiszeptikus felület kombinálva a megfelelő medence vízkeringető rendszerrel elejét veszi az algásodásnak és a gombák, baktériumok lerakódásának, így nem színeződik el vagy penészedik.

A medence széléhez merőlegesen elhelyezkedő rácselemek éle a túlfolyórács széle alatt helyezkednek el, felületük golyónyomással csúszásmentesített.

Skypool_2
dl_medence_racs
rm_medence_racs_2_sc
DL fordulopanel
previous arrow
next arrow
Skypool_2
dl_medence_racs
rm_medence_racs_2_sc
DL fordulopanel
previous arrow
next arrow

Főbb előnyök röviden:

 • Biztonságos, balesetmentes használatot biztosít
 • Alacsonyak az üzemeltetési és karbantartási költségek
 • Higiénikus, könnyen tisztítható
 • Elegáns megjelenés, illeszkedik a medence anyagához
 • Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas
 • Rendkívül hosszú élettartalmú
 • Rugalmas átalakíthatóság, bővíthetőség
 • Alapanyaga 100%-ban újrahasznosítható

Korlátok és kapaszkodók

A biztonság és csúszásmentesség különösen fontos a medencék környezetében. Minden belépési megoldáshoz testreszabott kapaszkodókat és korlátokat kínálunk. Kialakításuk egyrészt függ a belépők méreteitől, beteljesítendő funkciójuktól. Elrendezésük szerint lehetnek szimmetrikusak vagy asszimmetrikusak. Takarással ellátott medencék esetében nem helyezhető el a vízbe benyúló kapaszkodó, erre szolgálnak a medence peremén elhelyezett visszahajló korlátok.

Rozsdamentes acél kapaszkodóink és korlátaink gyöngyszórt vagy szálcsiszolt felületűek, meglévő medencékhez is kiválóan illeszthetők, akár utólag is.

martfu_uszoda
DL_letra
saroklepcso
DL_korlat_es_letra
previous arrow
next arrow
martfu_uszoda
DL_letra
saroklepcso
DL_korlat_es_letra
previous arrow
next arrow

Lábmosók

A közösségi medencék higiéniájában fontos szerepet játszik a lábmosó. Az itt használt víz kezelésével és keringtetésével nem csak víz, hanem energia is megtakarítható, így a jó minőségű, tartós, rozsdamentes lábmosó befektetése gyorsan megtérül az üzemeltetőnek. A borítás könnyű eltávolítása után, a lábmosó a menetes lezárással egyszerűen leválasztható a vízkezelő rendszerről és könnyen takarítható. A beépített szűrők pedig működés közben megakadályozzák a nagyobb szennyeződések bejutását a vízforgató rendszerbe.

DL_Labmoso_1_2_Vizzel_arnyekal_sotet
Lábmosó
DL_Labmoso_es_lepcso
DL_Labmoso_3
DL_Labmoso_2
previous arrow
next arrow
DL_Labmoso_1_2_Vizzel_arnyekal_sotet
Lábmosó
DL_Labmoso_es_lepcso
DL_Labmoso_3
DL_Labmoso_2
previous arrow
next arrow

A lábmosókról bővebben itt olvashat!

Csúszásmentesítés

A medencék biztonságos használatához elengedhetetlen azok csúszásmentesítése. A hatósági előírásoknak megfelelően erre különböző megoldásokat kínálunk. A medence és tartozékai felületét gyöngyszórással, érdesített bevonattal vagy strukturált, golyónyomott lemezek alkalmazásával csúszásmentesítjük.

Az általunk készített felületek DIN 51130 és DIN 51097 szerinti vizsgálat jegyzőkönyvét itt találja.

Lépcsőfok érdesített bevonattal
Mandorlás lemez
DL-csuszasmentesitett-lepcsofok
dl_medence_racs
DL-csuszasmentesites-mandorlas-lemez
golyonyomott_medence
golyonyomas_
previous arrow
next arrow
DL-csuszasmentesitett-lepcsofok
dl_medence_racs
DL-csuszasmentesites-mandorlas-lemez
golyonyomott_medence
golyonyomas_
previous arrow
next arrow

Vízforgató rendszer

Az uszodatechnológia fejlődésével egyre korszerűbb módszerek születtek a vízhigiénia, a automatizáció és a komfort növelése érdekében. Mindemellett, meglátásunk szerint az energiatakarékosság az uszodagépészet terület eddig jellemzően nem kapott kellő figyelmet. Cégünk a medencegépészet területén folytatott fejlesztő munkája során is folyamatosan kutatja és építi be rendszereibe a környezetkímélő és energiatakarékos üzemet elősegítő megoldásokat, amelyek ügyfeleink számára jelentős megtakarításokat biztosítanak.

A rozsdamentes medence vízforgató rendszere

Keringtető szivattyú

Medencék üzemeltetése során a legalapvetőbb feladat a víz tisztítása, amelyet az uszodagépészet vízkeringtető rendszere lát el. Ennek az úgynevezett szűrésforgató rendszernek a központi eleme a műszakilag gondosan méretezett keringtető szivattyú, amely a medence kialakításától függően a medence különböző pontjain kilépő vizet szállítja a tisztítási folyamatban résztvevő berendezésekhez.

A tartós működés és a rozsdamentes medencékkel való kémiai kölcsönhatás elkerülése érdekében előszűrővel ellátott és rozsdamentes forgólapáttal rendelkező szivattyúkat építünk be.


Szűrő tartály

A szűrőrendszer alapvető funkciója a víz mechanikai tisztítása. A szűrőtartály töltete lehet homok vagy nagyobb élettartamot biztosító, de cserébe költségesebb nagy tisztaságú uszodatechnikai kvarcüveg. A vízforgató szivattyú a homok- vagy üvegszűrőn keresztül áramoltatva szűri meg medencénk vizét. Az útváltó szeleppel állíthatjuk be az üzemeltetés és mindennapi karbantartás során szükséges funkciókat, mint pl. a szűrőrendszer tisztítására szolgáló visszamosatást.


Kiegyenlítő tartály

Feszített víztükrű medencék esetén a vízszint szabályozása a kiegyenlítő tartály segítségével történik, amely ideális esetben a gépházban kap helyet. A medence peremén elhelyezkedő bukóélen a vályúba túlfolyó víz a kiegyenlítő tartályba kerül bevezetésre, ahonnan a keringtető szivattyú a szűrőtartályhoz továbbítja a vizet.


Vízfertőtlenítő rendszer

A higiéniai előírásoknak megfelelően a medencevízben jelen lévő baktériumok, vírusok, gombák számának csökkentésére különböző vízfertőtlenítő rendszerek létezek. A legelterjedtebb a klóralapú vegyszerek alkalmazása automatizált adagolórendszeren keresztül. Sós vizű medencékben találkozhatunk sóbontó cellás fertőtlenítő rendszerekkel is, amelyek esetében elektrolízissel előállított klórgáz végzi a fertőtlenítést. A medence csőrendszerébe építve, kiegészítő tisztító rendszerként alkalmazható az UV-sugárzáson alapuló technológia. UV fénnyel való fertőtlenítés útján a rozsdamentes acél medencékre jellemző alacsonyabb vegyszermennyiség még tovább csökkenthető.

Vízhigiéniai szempontból az egyik legfontosabb paraméter a pH, amelynek közel semleges szintjének (~7,2 – 7,4) beállítása pH-szabályzó rendszerrel működik.

További fontos, a vízminőség meghatározására szolgáló mérőszám az úgynevezett Redox potenciál (elnevezése a redukciós-oxidációs reakcióból ered), melynek monitorozására általában már az integrált pH-mérő berendezések is alkalmasak.

Élményelemek működtetése

A különböző vizes, levegős vagy kombinált víz-levegős működtetésű rozsdamentes élményelemek mindegyike külön szivattyúval működtethető.

Példaképpen, a nyakzuhanyok, a sodrófolyosóban elhelyezett ellenáramoltatók vagy a jakuzzik ülőlapjába vagy háttámlájába épített masszázs fúvókáink működtetése mind-mind különböző teljesítményű és technológiájú gépészetet igényel.

A gondos műszaki méretezés során kialakított automatizált komplett rendszereket a saját fejlesztésű élményelemeinkhez illesztve, optimalizálva kínáljuk.

Renderelés saválló medencéről, gépészettel és rozsdamentes vízköpővel, napozóággyal

Fűtés

A fürdőzési komfort vagy a fürdőszezon hidegebb hónapokba való meghosszabbítása a megfelelően megválasztott és méretezett fűtésrendszer beépítésével valósítható meg.

A medencevíz melegítésére léteznek elektromos medencefűtések (fűtőpatronok), lemezes hőcserélők és kazánra köthető vagy szolár- (napkollektoros) spirálos hőcserélők egyaránt, melyek tetszés szerint kombinálhatók egymással.

Cégünk a medencevíz fűtésére egyedi megoldást is kínál. Saját fejlesztésű és gyártású nemesacél napkollektor rendszerünk közvetlenül, a hőcserélő spirál kihagyásával is ráköthető az uszodavíz keringtető körére. Megfelelő kihasználtság és méretezés mellett a beruházási költségek általában 4-7 év közötti időtartam alatt megtérülnek, így gazdaságos megoldást biztosítva szállodák, lakóházak medence vizének felmelegítésére.

Napkollektorok cseréptetőn egy rozsdamentes medencével összekötve egy kapcsolási sémán.

Takaró

A medence letakarása nem csak a víz tisztán tartását segíti elő, de megakadályozza a párolgást a nagy vízfelületről. Ennek eredményeképpen pedig jelentős energia takarítható meg, ugyanis a medencék legnagyobb hővesztesége éppen a szabad vízfelület párolgásából származik.

Válassza ki medencéjéhez a megfelelő takarót! Az utólagosan felszerelhető kézi működtetésű takaróktól, a vízszint alá rejtett, csőmotoros, távirányítható takaróig több féle megoldást kínálunk, változatos színekben és kialakítással.

Szívesen segítünk a takaró kiválasztásában és az energiamegtakarítás megbecslésében!

Színes takaró minták
Különböző színű medence takarók profilja
Medence takaró minták különböző színekben
Részben kiengedett takaró
Takaró Skypool
DL_medence_takaro_mintak2
DL_medence_takaro_mintak
DL_medence_takaras_mintak3
medence_takaro_kerek
medence_takaro_szerkezet
medence_folia
previous arrow
next arrow
Részben kiengedett takaró
Takaró Skypool
DL_medence_takaro_mintak2
DL_medence_takaro_mintak
DL_medence_takaras_mintak3
medence_takaro_kerek
medence_takaro_szerkezet
medence_folia
previous arrow
next arrow

A medencetakarásról bővebben itt olvashat!


Fordulópanelek

Sportmedencék felszerelésére is számos kiegészítőt nyújtunk.

A stabil és robusztus fordulópanelek vagy beütőpanelek felkészítik az úszómedencéket a professzionális sportrendezvények tartására. A forduló- vagy beütőpaneleket úszóversenyeken időmérés céljából alkalmazzák.

A fordulópanelekről bővebben itt olvashat!

Dobogók

A DL-dobogók eredményhirdetésre szolgálnak az I., II. és III. helyezett bajnokok részére. A váz rozsdamentes acél, a fa lapok pácoltak, a vízszintes felületek sávosan csúszásmentesítettek. A dobogó három részből áll, melyek külön-külön mozgathatók, igény szerint összeakaszthatók. Magasságuk rendre 600 mm, 400 mm és 300 mm. Az egyes részek csúszásmentes menetes gumitalpakon állnak. A dobogó váza igény szerint készülhet rozsdamentes vagy saválló acélból.

Rozsdamentes dobogó sportmedencékhez és sport rendezvényekhez
DL dobogó

Kötélfeszítők

Úszó- és sportmedencékben a mindenkori igényekhez igazodóan a sávok kijelölésére a kötélfeszítők rendkívül rugalmasan megoldást biztosítanak. Két különböző rozsdamentes kötélfeszítőt kínálunk.

rejtett kötélfeszítő

A medence testbe integrálható rejtett kötélfeszítő használaton kívüli állapotban sem áll ki a falból.

Kivehető kötélfeszítő

A kivehető kötélfeszítő egy a fogadására alkalmas, medencefalba ágyazott kötélfeszítő hüvelybe illeszkedik. A kötélfeszítő család tagjai különböző méretben és felületi kialakítással készülnek.

A kötélfeszítőkről bővebben itt olvashat!

Rajtkövek

A FINA előírásai alapján készült, nagy teherbírású, csúszásmentesített rozsdamentes rajtkövekről a profik is lendületet vehetnek bármely megmérettetésre. Kiegészítőként nem csak rozsdamentes medencékhez ajánljuk.

A rajtkövekről bővebben itt olvashat!

Kötélledobó

A használaton kívüli úszósávelválasztók tárolására szolgálnak a kötélledobó aknák, melyek kivezető gördőkkel ellátva kényelmes kihúzást tesznek lehetővé.