Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Rozsdamentes medence takarások

Vállalkozásunk a rozsdamentes medencetestek egyedi tervezése és gyártása mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a gépészeti megoldások fejlesztésére is. Ennek fő oka, hogy az exkluzív, saválló acélból készült medencék számos műszaki és esztétikai követelményt támasztanak, amelyeket a piacon elérhető tömeg-gyártott termékekkel nem, vagy csak nehézen lehet teljesíteni. A saválló acél medencék előnyei csak akkor tudnak érvényre jutni, ha minden egyéb kapcsolódó területen is tartós anyagok kerülnek felhasználásra, amelyekkel a korróziós következményekkel járó fertőzések is megelőzhetők. A medencében található élményelemek és gépészeti rendszerek is korrózióálló acélból készülnek, mivel ezek nem okoznak olyan kölcsönhatásokat, amelyek idegenrozsda képződéséhez vezetnének.

Csőmotoros meghajtású, automatikus mozgatású medencetakaróval fedett kültéri rozsdamentes medence, tetőn
Motoros redőny lamellás medencetakarás


A medencék takarásakor is fontos az említett szempontok figyelembevétele.

A medencének a takarása nem csupán a víz tisztaságát segíti elő, hanem megakadályozza a nagy vízfelület párolgását is. Ennek következtében jelentős energiamegtakarítás érhető el, mivel a medencék legnagyobb hővesztesége éppen a szabad vízfelület párolgásából ered.

Fóliás medencetakarás

A medencetakarások esetében is számos típus terjedt el, és az energiaárak emelkedésével egyre fontosabbá váltak. Az egyik legegyszerűbb medence takarási mód a fóliás takaró, amelyhez cégünk gyárt egyszerű felcsévélő szerkezeteket, amelyek olcsó és kényelmes megoldást kínálnak a beltéri medencék párolgásának megakadályozására. A fóliás takarásról bővebben itt olvashat:

Kék medence takarófólia, rozsdamentes acél feltekerő szerkezeten, egy saválló acél, feszített víztükrű medence partján
Rozsdamentes medencetakaró szerkezet
Lamellás medencetakarás
Részben kiengedett nemesacél medencéhez illő, medencetakaró
Medence takaró működés közben

Egy már költségesebb, de igényesebb megoldás a motoros működtetésű lamellás takaró szerkezet, amelynek több változata létezik. A működtetés lehet külső hajtóműves vagy vízbe merülő csőmotoros változat. Mindkét típusnak vannak előnyei és hátrányai, amelyeket a medence használati módja és a megrendelői elvárások alapján lehet eldönteni.

A lamellák általában PVC és polikarbonát anyagból készülnek, és különböző színekben érhetők el. A takaró szerkezetek ezen típusa viszonylag széles ártartományban érhető el.

Műanyag színes medencetakaró minták
Színes takarók medencékhez
Teherhordó és tetőszerkezetes medencetakarások

A medencefedések egy újabb szintjét jelentik azok a megoldások, amelyek lehetővé teszik a vízfelszín több célú hasznosítását. Ezek a konstrukciók gyakorlatilag úgy fedik le a medencét, hogy teherhordó felületet biztosítanak különböző emberi tevékenységekhez. Bár vállalkozásunk rendelkezik ilyen megoldások terveivel, hazai igény ezekre még nem mutatkozott meg.

Végül megemlítjük azokat a fedéseket, amelyek változatos tetőszerkezeti kialakítást eredményeznek a medence felett. Az ilyen fedések elkészítésére több hazai vállalkozás is szakosodott. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy ezek elkészítésekor olyan fémszerkezeti anyagokat kell alkalmazni, amelyek nem fertőzik meg a medence saválló acélját.

A fényképeken látható medencetakarások ötletadó megoldásként szolgálhatnak azok számára, akik saválló medencét terveznek vásárolni.